Gebruik van etherische olie en aurasprays

Hieronder volgen enkele tips voor het toepassen van etherische olie en auraspray’s voor jouw hond. Maar neem ook eens een kijkje naar onze video’s over het gebruik van aurasprays & Etherische oliën bij honden.

Diffuser:

(olie)

De makkelijkste manier om van etherisch oliën te genieten is door een paar druppeltjes in de diffuser te doen. Begin liever met te weinig druppels en dat je er wat bij moet doen dan te veel, dat is niet fijn voor je hond, hun neus is veel gevoeliger als de onze. Wanneer je de diffusere aan hebt staan zorg dan altijd dat je dieren de ruimte kunnen Verlaten. Ikzelf heb ook altijd een raampje op kiep staan, mijn ervaring is dat de meeste dieren dit fijner vinden. Hier kun je onze diffuser vinden.

Geurhoutje of steentje:

(olie)

Je kan er ook voor kiezen om een paar druppels op een Geurhoutje of steentje te doen. Deze zijn supermakkelijk mee te nemen en werken zonder elektriciteit. Je kan hem makkelijk op je bureau zetten, naast je hond, op je nachtkastje en zelfs mee in de auto. Hier kun je onze geurhoutjes en steentjes vinden.

Wattenschijfje:

(olie en auraspray ’s)

Iedereen heeft ze wel in huis, wattenschijfjes. Doe er een paar druppels op en plaats ze op een gewenste plek. Laat de hond zelf de afstand bepalen.

Knuffeltje, washandje of doekje:

(olie en auraspray ‘s)

Je kan ook een druppel op een stukje stof doen of op een knuffel. Zo kan je hond makkelijk kiezen of hij een geur wil ruiken of er wat afstand van wil nemen. Je kan eventueel ook een reepje stof nemen dat je aan het tuigje vast maakt met één druppel olie en met een spray auraspray.

Jojoolie:

(olie)

Jojobaolie is een perfecte drager olie. Je doet etherische oliën namelijk nooit direct op de huid smeren, dit kan voor irritatie zorgen. Je kan en beetje jojobaolie mengen met een druppeltje etherische olie naar keus. Dit kun je aan de puntjes van de oren doen en/of een beetje onder de voetzooltjes of op de borst. Alleen Lavendel mag puur op een wondje of insectenbeet. Hier kun je onze Jojobaolie vinden.

In de omgeving sprayen:

(auraspray)

Je kan auraspray ‘s in je omgeving sprayen en in de buurt bij je hond. Zo wordt het in het energetisch lichaam opgenomen. Een hele fijne en effectieve manier is dit. Je kan het voor het wandelen doen, voor het slapen of gedurende de dag. Maar ook voor je inde auto stapt bijvoorbeeld. Sommige sprays kun je voor gelegenheden inzetten en ander kun je weer dagelijks een paar keer gebruiken tot het flesje op is. Het ligt er maar net aan wat de behoeftes van jou en je hond zijn. Zelf gebruik ik ze echt dagelijks.

Op je kleding:

(olie en auraspray ‘s)

Een makkelijke manier om je hond te helpen met dagelijkse zaken is het sprayen van auraspray op je kleding, bijvoorbeeld je broekspijpen. Je kan ook een druppel olie op je broek doen. Dit doe ik vaak als ik bij cliënten aan huis kom, het kan honden heel erg helpen aan mij te wennen. Je kan dit zelf ook doen met wandelen of als je bijvoorbeeld naar de trimmer gaat of de dierenarts.

Ruiken aan het dopje:

(olie)

Je kan vanaf een meter ongeveer het dopje van het Ollie flesje aanbieden aan je hond. Kijk eens of je hond ervoor openstaat om te komen snuffelen. Dring niet aan en geef je hond vrije keus. Honden reageren anders op oliën met signalen, een Liplik bij het opnemen van olie heeft een andere betekenis dan die van de kalmeerde signalen. Of smakken en soms misschien niesen. Laat de keus altijd aan je hond of hij wil werken met een olie. Zorg dat je dier de kamer altijd kan verlaten en sluit ze nooit op als je met oliën werkt.

Oliën kunnen ook op andere manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld door innamen vanuit het flesje, oraal en op het lichaam. Echter leg ik deze manieren hier niet uit want dit is iets dat je met een professional zou moeten doen en niet zomaar zelf mee moet experimenteren. Maar weet dat er nog vele mogelijkheden zijn om jouw hond gezond en gelukkig te houden en krijgen door het inzetten van natuurlijke oliën al dan niet in de vorm van sprays.

Ik bied sessies op maat aan in mijn trajecten, door self-selection toe te passen bij jouw hond krijgen we heel mooie inzichten in zijn gedrag. En kunnen we hem helpen beter in zijn vel te zitten. Neem gerust een kijkje bij 1 op 1 begeleiding voor de mogelijkheden.

Holistisch hondengedragstherapeut, Nadieh Cuijten, Van hakjes tot poepzakjes

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs