” In het begin der tijden rustten wijsheid en weten bij dieren; want tuawa, de ene boven, sprak niet rechtstreeks tot de mens. hij stuurde dieren om de mens te vertellen dat hij zich liet zien door de dieren, en dat de mens van hen zou moeten leren en van de sterren en de zon en de maan.. want tuawa spreekt in en door alles ‘’ – Opperhoofd Letakos-Lesa van de Pawnee-stam

In lang vervlogen tijden ontbrak het vele culturen, waaronder de Noord-Amerikaanse indianen, aan specifieke termen om dieren te catalogiseren. Zij beschouwden hen eenvoudigweg als medeschepselen, gelijkend op mensen. Verstrengeld als bloedverwanten waren deze twee werelden.

Het begrip ‘dier’ vindt zijn oorsprong in het Oudkerkslavische ‘duchu’, wat ‘adem’ of ‘geest’ betekent. Dit vloeit voort in het Engelse ‘animal’ vanuit het Latijnse ‘anima’, dat ‘ziel’ of ‘levensadem’ betekent. Het ‘wild’ in ‘wilde dieren’ duidt op hun natuurlijke staat, vrij levend in de wildernis en ongetemd door menselijke handen.

Het aanschouwen van een wezen is een betoverende belevenis. Bedenk dat het ontsluieren van jouw eigen dierentaal een kronkelige weg is, doordrenkt met mysterie. Ieder wezen spreekt op een unieke, symbolische wijze tot jou. Verdiep je in de eigenaardigheden en gedragingen van het wezen dat jouw pad kruist.

Eer de band en toon eerbied, begrijp de grenzen van het wezen en laat hen de jouwe kennen. Verwonder je wanneer jullie relatie zich door de tijd heen transformeert. Laat jouw creativiteit bloeien en vind een uniek ritueel om het wezen te eren.

Naarmate de tijd verstrijkt en je het wezen eert, zal het gemakkelijker worden om hun boodschappen te vertalen naar jouw levenspad. Het is een betoverende queeste om de wereld der wezens te verkennen, hun boodschappen te ontcijferen en de delicate band met het rijk der geesten te koesteren.

Wil jij meer verdiepen in de taal van de dieren? Volg mijn online cursus dan: Dierencommunicatie en healing. Er zal een betoverende wereld voor je open gaan.

Blessed be, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs