Honovi Candle co.

Mijn verhaal

Al sinds klein meisje heb ik iets met lekkere geuren. Mijn vroegste herinnering is dat ik als klein meisje van twee jaar de pot Natusan van mijn pasgeboren broertje had gepakt en mij volledig ingesmeerd had. De geur vond ik altijd zo lekker ruiken. Ook herinner ik mij de miniaturen van Yves Rocher parfums. Ow man ik wilde aan elk flesje ruiken en mijzelf onderdompelen in de geurtjes. Ik pikte ze dan ook altijd in van mijn oma en moeder.

Als tiener deed ik een halve fles wasverzachter bij mijn was om het zo lekker mogelijk te laten ruiken. Iets waarop ik later terug moest komen want zoveel wasverzachter was helemaal niet goed voor mijn kleding. Maar ik vond de oplossing, was-parfums. Ja, lekkere geuren zijn altijd al heel belangrijk geweest voor mij. In mijn kasten kun je heerlijke natuurlijke ambachtelijke stukken zeep vinden die voorzichtig tussen mijn kleding en linnengoed geplaatst zijn. Niets zo lekker wanneer je schone was uit de kast pakt die heerlijk fris ruikt. Tegenwoordig heb ik de meeste producten vervangen voor de natuurlijke varianten.

Geur is een sfeermaker, lekkere geuren prikkelen en kunnen je een fijn gevoel geven. In mijn huis zul je daarom ook altijd lekker ruikende kaarsen vinden. Niets vind ik zo lekker thuiskomen als een heerlijk geurende woonkamer. Of wanneer je lekker op de bank ligt met een dekentje en je favoriete mok met kruidenthee drinkt terwijl de ruimte zich vult met een heerlijke geur. Dat gevoel van heerlijk content zijn, blij met de simpele dingen in het leven, je favoriete aromatische kaars aan, dat is voor mij ultiem geluk.

De Denen hebben hier een wordt voor: Hygge, spreek uit als huuga. Dit is de Deense variant op het Nederlandse begrip: Gezelligheid en knusheid. HYGGE ( huuga ) ( n.) The Danish ritual of enjoying life’s simple pleasures. Een woord dat enorm resoneert met mij.

Ook ben ik al sinds klein meisje gefascineerd door edelstenen. Edelstenen hebben buiten hun heilzame werking op het lichaam ook een uitwerking op de energie in huis, ze kunnen een heerlijke sfeer creëren. Mijn bezoek zegt altijd: wat hangt er toch een fijne sfeer in jouw huis. Iets wat ik volgens mij te danken heb aan de zorgvuldig uitgezochte edelstenen en de heerlijke geur van mijn aromatische kaarsen.

Naast mijn voorliefde voor edelstenen en lekker ruikende kaarsen ben ik helemaal gek op mijn huisdieren: Nova en Sir James, mijn twee honden en Knoxville, mijn poes.

Samen met deze drie belangrijke componenten ( Fur baby’s, kaarsen en edelstenen ) kan ik het ultieme “hygge” gevoel beleven thuis. Dat gevoel van gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven. Lekker naar binnen keren en cocoonen in je eigen huis.

Toen ik erachter kwam dat veel geurkaarsen stoffen bevatten die niet goed zijn voor mijn dieren schrok ik hier heel erg van. Ik ben holistisch Hondengedragsdeskundige en het welzijn van mijn dieren staat dus zeer hoog! Hoe kon ik nu nog van mijn geurkaarsen genieten nu ik wist dat ze niet gezond voor hen waren. Dit wilde ik dus absoluut niet meer.

Afscheid nemen van mijn geliefde geuren in huis wilde ik ook niet. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een manier die beter past bij onze lifestyle en veel geschikter is voor mij en mijn huisdieren. Want ook ik adem in wat ik in huis brand. Zo is toen het idee ontstaan om mijn eigen lijn therapeutische aromatische cystal infuced kaarsen te maken. Van 100% natuurlijke pure ingrediënten, vegan en dus zonder dierenleed. Geschikt voor mijn huisdieren want hun welzijn staat bij mij natuurlijk voorop!

Liefs, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs