Imbolc – jaarwiel van de heks

Imbolc, een Keltisch feest dat op 1 februari wordt gevierd, markeert het einde van de winter en het begin van de lente. Het is een tijd van opstanding, een viering van nieuw leven en wedergeboorte, en een moment om de hernieuwing van het licht te verwelkomen.

In de oude tijden werden vuren ontstoken om de zon en het licht te eren op Imbolc. Het was ook een tijd om eer te betonen aan de godin Brigid, geëerd in de Keltische mythologie als de godin van genezing, poëzie en smeedwerk. Het is een moment om te reflecteren op onze eigen groei en wedergeboorte, en om ons te verbinden met de natuurlijke cyclus van het leven.

Vier de terugkeer van de lente en omarm je eigen innerlijke wedergeboorte door deel te nemen aan een Imbolc-viering of ritueel. Het kan een prachtige manier zijn om jezelf in contact te brengen met de natuur en je eigen spirituele pad te verkennen.

Een populaire manier om Imbolc te vieren is het maken van Brigid’s kruisen, gemaakt van riet of stro en symbool staande voor bescherming en afweer van negativiteit. Het is ook een tijd om lentebloemen te planten en om de tuin voor te bereiden op de komende lente en zomer.

Veel mensen gebruiken Imbolc ook als een kans om hun huis te reinigen en te zuiveren, zowel fysiek als spiritueel. Dit kan worden gedaan door middel van rituelen, meditatie of simpelweg door rommel op te ruimen en ramen te openen voor frisse lucht.

Ongeacht hoe je Imbolc viert, het is een tijd om de terugkeer van de zon te vieren en te groeien, te vernieuwen en te verbinden met de natuur om ons heen.

Blessed be, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs