Nieuwetijdshonden

Je hebt vast wel eens gehoord van; indigokinderen, nieuwetijdskinderen of kristalkinderen. Zelf ben ik ook geboren als zo’n kindje en ik zie dat er steeds meer van deze kindjes zijn. Maar dat niet alleen, ik zie het ook in honden terugkomen en andere dieren. Een nieuwetijdskind of hond is heel sterk intuïtief, ze staan heel erg open voor alles wat erin de omgeving gebeurt en pikken emoties feilloos op. Deze kinderen en dieren hebben een innerlijke weten dat ontzettend diep is, een bijzondere wijsheid dragen ze sinds de geboorte al met zich mee. Ik zal eerst een klein beetje vertellen over mensen, iedereen, mens en dier is uniek, het is belangrijk om je te beseffen dat iedereen zijn eigen vaardigheden heeft en deze namen dus niet bij elke persoon hetzelfde ingevuld kunnen worden.

Eenieder heeft zijn eigen gave en kenmerken. Niet alles zal aanbod komen, maar vaak weet je in je hart, diep vanbinnen, of jij zo iemand bent, zo’n kindje hebt of samenleeft met zo’n dier. Ik hoop je met dit artikel te inspireren om je eigen zoektocht te starten, er is heel veel te ontdekken hierover. Later in dit artikel spits ik me meer toe op deze honden en hun unieke gave om ons wakker te schudden.

Deze kinderen en dieren, en ook de volwassen geworden nieuwetijdskinderen en volwassen die zich hebben ontwikkeld tot nieuwetijdsmensen, zijn hier voor het co creëren van de nieuwe wereld, het Aquarius tijdperk waar we nu momenteel vol inzitten. Als nieuwetijdskind/hond/mens voel, zie, ruik, hoor, proef je veel meer, je zintuigen zijn buitengewoon goed ontwikkeld. Deze mensen/dieren kunnen paranormale waarnemingen hebben en energieën waarnemen met hun zintuigen, makkelijk telepathisch contact leggen en een afstemming hebben in het veld. Dieren hebben dit sowieso al veel meer als mensen omdat ze nog dichter bij de natuur staan.

Nieuwetijdskinderen en mensen voelen ook een diepe verbinding met de natuur en de dieren. Veel zullen ook geen dieren willen eten omdat ze de connectie met al het leven heel anders kunnen ervaren. Er is een heel sterk innerlijk weten en het kan ook vaak gekoppeld worden aan HSP, Hoog sensitief persoon zijn, zowel als mens en als dier, dieren kunnen namelijk ook Hoog sensitief zijn, ik denk dat de meeste dieren dat voor menselijke begrippen sowieso zijn, ze staan veel puurder in het leven en meer in verbinding met zichzelf. Deze kinderen/mensen en dieren proberen harmonie en eenheid te brengen op aarde.

Kenmerken kunnen zijn: intense emoties ervaren; angsten, verdriet, woede-uitbarstingen, driftbuien enz. Je niet thuis voelen op deze planeet aarde. Sommige kunnen een intens gevoel van heimwee ervaren naar een plek waar ze (nog) geen woorden aan kunnen geven. Je kan je als persoon of dier erg onbegrepen voelen, het gevoel hebben dat je niet past in deze maatschappij en samenleving. Zo kan het zijn dat je ook moeilijk in het huidige leersysteem past of paste. Je kan; hoogbegaafd zijn, dyslexie hebben of Dyscalculie hebben. Schrijven kan soms lastig zijn om correct te doen omdat de zinnen al in luttele seconden in je op zijn gekomen en je de woorden voelt en ervaart met heel je ziel, het letterlijk uitschrijven is dan soms moeilijk omdat je met je gevoel veel sneller bent. Voor je geestesoog zie je al het verhaal en dan moet je weer een paar stappen terug om het nog op te schrijven. Het zijn vaak beelddenkers. Cijfers draaien door elkaar heen, klok lezen kan heel moeilijk zijn of deze kinderen kunnen er lang over doen om de tijd te lezen. Tijds is ook een illusie, iets wat mensen hebben gecreëerd, het kan dan onbewust onlogisch zijn om minuten en uren te gebruiken.

Soms lijken ze in hun eigen wereld te leven, verzonken in eigen gedachten. Bij dieren kan je ook wel eens zien dat ze letterlijk uitchecken en ze begeven zich dan meer in het Etherische veld. Misschien heeft je kind wel een voor jou onzichtbaar vriendje. Wuif dit niet weg, deze kindjes kunnen meer waarnemen dan sommige ouders. Leer ze begrijpen zodat ze geholpen worden om hier mee om te gaan op een fijne manier. Bij dieren zie je het ook, ze lijken naar iets te kijken dat mensen niet waar kunnen nemen, ze staren bijvoorbeeld naar de muur of hebben interactie met iets dat niet zichtbaar is voor het blote oog. De rebel, de nieuwe tijds denker die niet meegaat met de stroom.

Deze mensen/dieren kunnen zich ook eenzaam voelen en afgesloten van de wereld. Maar kunnen er ook voor kiezen om zich bewust af te sluiten van de wereld omdat er zoveel binnenkomt. Ze worden vaak ook een oude ziel genoemd door hun innerlijke wijsheid en hoewel ik geloof dat dit in sommige gevallen ook zo genoemd kan worden, geloof ik ook dat er zielen hier zijn zo puur, die hier “nieuw” op aarde zijn gekomen om de mensheid te helpen naar de nieuwe aarde.

Voor deze kinderen en mensen kan het extra zwaar zijn om hier het aardse leven mee te maken. De zware energie die hier kan hangen en de negatieve mensen die nog vastzitten in oude patronen kan ze heel erg overweldigen. Ze kunnen zich soms heel kwetsbaar voelen en niet begrepen. In mijn werk heb ik al meerdere cliënten gehad die uit dit leven wilde stappen en dit soms al hebben geprobeerd. Dit omdat het leven ze zo kan overweldigen en ze zich niet begrepen voelen. Heb jij deze gedachten, weet dat je niet alleen bent. Vraag om hulp, we kunnen je naar de juiste liefdevolle mensen wijzen die hier professioneel voor zijn opgeleid en ook een holistisch en spirituele kijk hierop hebben. Je bent niet alleen, je wordt begrepen en bent veilig om bij deze mensen je verhaal te doen.

Nieuwetijdsdieren en kinderen/mensen noemen ze ook wel eens dromers en kunnen de neiging hebben om het hier en nu uit het oog te verliezen. Vooral als ze zich fijner voelen in het Etherische veld, ze kunnen zich meer verbonden voelen als ze daarop afgestemd zijn. Echter is het leven hier en is een goede aarding van belang. Vanuit goede aarding kan er geleerd worden prachtig in contact te blijven met het veld. Een boom kan niet hoog naar de hemel groeien als zijn wortels niet diep in de aarde zijn verankerd. Er hoeft maar één storm te komen, een stevige wind en de boom zou omwaaien als hij niet goed geaard zou zijn. As above, so below, zeggen wij heksen niet voor niets. Sta je stevig in verbinding met de aarde dan kun je groeien. Heb je dus de neiging om veel uit te checken, herken je het bij je kind of dier, dan helpt het om goed te aarden op dagelijkse basis. Ook als je ziet dat het overzicht kwijtraakt, terug naar je kern, terug naar de aarde.

Moeite met smalltalk, altijd opzoek naar meer diepgang en de zin van het leven. Kunnen grootste vragen stellen en soms de neiging hebben om het lot van de aarde op hun schouders te willen dragen. Weet dat deze zelfopgelegde taak veel te groot is, de sleutel zit hem in het naar binnen keren, je binnenwereld. Daar vindt de echte verandering plaats. Problemen met voeding en allergieën, veel gevoeliger voor alles wat er in het lichaam komt. Kunnen moeite hebben met nieuwe situaties of onoverzichtelijke situaties, gevoelig voor harde geluiden, sterke geuren en grote groepen mensen of dieren,

Dan wil ik me nu wat meer toespitsen op onze prachtige dieren, voornamelijk honden, waar wij ons leven mee mogen delen. Ik vind het belangrijk dat je beseft dat je met een levend wezen samen mag leven, dat jij hem verzorgd en huisvesting geeft, geeft je niet het recht om zijn baas te zijn. Samenleven vanuit verbinding is waar ik voor sta en naar streef in deze wereld. Ik vergelijk het opvoeden en verzorgen van dieren dan ook met dat van mensenkinderen. Daarmee haal ik het kind niet naar beneden maar probeer ik je te laten inzien wat ook de waarde van een dier is. Ten volle besef ik me dat honden en mensen een andere soort zijn en daarmee ook andere behoeftes hebben. Toch zijn er veel raakvlakken met de behoeftes van een kind/mens en een (huis)dier. Vooral op emotioneel vlak. En ook heb ik geleerd door de vele jaren heen dat we op dieren net zo kunnen projecteren als op onze mensenkinderen. Als ouder kun je jouw pijn op je kinderen projecteren, jouw overtuigingen, jouw opvoeding enz. En dit doen we vaak 1:1 ook bij onze dieren, ook als je geen ouder bent van een mensenkind.

Daarom is het samenleven met dieren, honden zo interessant. Honden leggen onze pijn bloot. Zelfs de meest donkere ziel die liefde van andere mensen afkeert kan zijn hart nog openen voor de liefde van een dier. Mensen die geen compassie voelen voor hun mede mensen kunnen je soms doen verbazen hoeveel liefde ze hebben voor hun kat, hond of paard. Mensen kunnen onveilig voelen en dieren veel meer verstouwd. Dit is namelijk wat dieren doen, ze hebben de unieke gave om tot diep binnen je ziel door te dringen en je te raken, binnen te dringen op de meest beschadigde en getraumatiseerde plekjes en daar hun magische licht op te schijnen. Honden zijn hier op aarde, en andere dieren ook, voor de overgang naar de nieuwe aarde. Want waar andere mensen niet tot een ander mens door kunnen dringen kan een dier hun hart laten openen als een bloem. Een bloem waar compassie en liefde doorheen mag stromen, een bloem die muurtjes bekleed met nog meer mooie bloemen en zo elk perfect opgebouwd muurtje af kan laten brokkelen.

Dieren kunnen het beste in ons naar boven halen, waardoor we voor hen dingen doen die we niet voor onszelf doen. En via hun worden we meer en meer bewust over ons eigen bestaan en wat goed is voor ons welzijn. Op spiritueel, emotioneel, fysiek, mentaal en energetisch vlak. Komen we erachter dat zelfliefde ervoor zorgt dat onze dieren zich beter voelen en daarmee is dat meteen onze uitnodigingen van hun, om goed voor jezelf te zorgen. Want als jouw bakje goed kan stromen worden alles bakjes eronder ook goed gevuld en zal iedereen die met jou leeft beter worden, je dieren, kinderen, partner, ouders, vrienden, collega en alle andere. Je kan alleen voor andere zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt en jouw eigen bakjes vol genoeg is en in balans.

Het leven fluctueert altijd, alles is constant in beweging. Daarom draait het om balans en niet het nastreven van uiterste. Niemand kan altijd mega gelukkig zijn, dat is geen realistisch doel om na te streven. Balans aan de andere hand wel, laat je meevoeren op de golven van het leven.

Nieuwetijdshonden zijn net als de mensen ook niet allemaal 1:1 kopieën van elkaar. Elke dier komt zijn eigen medicijn brengen, zijn gift aan de aarde en zijn mensen. Maar let wel, ook al hebben we ervoor gekozen, dieren zowel als mensen om hier op aarde te zijn met een bepaalde missie, we zijn hier ook gewoon om een aardse ervaring te hebben. Je bent in de basis mens en dier, een spiritueel wezen in een menselijk lichaam of dierlijk. Lessen die je hier op aarde wilde leren of uitdragen kunnen in de aardse vorm soms zwaarder zijn dan dat jullie zielen hadden kunnen bedenken. Wat ik wil zeggen, vergeet niet dat je ook gewoon mens bent en je dier een dier. En we hier niet allemaal als verlichte meesters over de aarde lopen. We zijn hier om te ervaren, leren en groeien.

De nieuwetijdshonden zijn hier om ons wakker te schudden, net als de nieuwetijdskinderen/mensen. Hier om ons voor te bereiden op het nieuwe. En oude patronen te doorbreken die al lang niet meer werken. Een disfunctionele samenleving aan zijn einde laten komen en licht te schijnen op alles wat mogelijk is. Ze nodigen je uit je eigen pijnstukken aan te kijken want alles wat jou triggert is een uitnodiging om bij naar binnen te keren. Een Trigger die jou emotioneel raakt vraagt om te voelen: hey, waarom reageer ik nu zo emotioneel, waarom werd ik zo boos, jaloers, bang enz. Niet om vingers te wijzen naar een ander en de schuld bij een ander te leggen voor jouw gevoel. Alles wat we namelijk doen en zeggen is een reflectie van onze binnenwereld. Dat betekent niet dat je over je grenzen heen mag laten lopen door een ander, het betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor wat van jou is.

Dit zien we veel terug in onze relatie met onze honden. Je eigen pijn projecteren op je dier, jouw overtuigingen, alles wat in jouw geloofssysteem zit. Neem bijvoorbeeld de patriarchale samenleving waarin we nog steeds leven, dit heeft een directe weerspiegeling op jou en daarmee op onze dieren. Het oude aka de oude wereld, de 3D mens zegt dieren zijn dingen bij wet en mensen in deze wereld zien zichzelf als superieur boven dieren. Dieren dienen te luisteren en zijn voor ons vermaak en behoeftes. Er wordt wel van een dier gehouden maar met voorwaarde, voorwaardelijke liefde. Als het dier x, x en x goed doet dan is het een fijn dier en voldoet het aan de verwachtingen.

Domineren en de baas zijn, hoort echt bij het oude. Daar zit nog veel pijn bij de mensen en beperkte overtuigingen. Dit is nog een typisch voorbeeld van het patriarchaat, hiërarchische samenleving en dominante types die daarin leven. Iets waar we vanaf mogen stappen en loslaten. Hieruit vloeit ook de moederwond, waarin moeder maar ook vaders pijnlijk trauma over geven aan hun kinderen en dus ook aan hun honden/dieren. Ze projecteren de pijn van hun moeder op de hun dochter en ook zonen. Hierdoor ontstaat er een ketting van generatie door generatie heen verworven. En dit systeem komt langzaam, meer en meer aan het licht en de ketting wordt verbroken door de nieuwe generatie, de nieuwetijdskinderen/mensen en dieren! The chain breakers worden ze ook wel genoemd. Hier stopt het, het disfunctionele, het oude wat niet meer werkt. Nieuwetijdshonden brengen dit mee in beweging en ik zal je daar een aantal voorbeelden van geven, hoe ze dat zo mooi kunnen doen. Deze honden weten namelijk bloot te leggen bij hunzelf waar veel mensen hun ogen nog bij zichzelf voor sluiten.

Vaccinatie schade, heel veel dieren leiden aan schade van vaccinaties. Dit komt naar buiten in vage klachten, lichamelijk en geestelijk. Rusteloosheid, depressie, veel te hoge toxische belastingen met als gevolg huidaandoening en andere ziektes. Honden kunnen er fysiek heel onwel van worden. Omdat je als hondenbegeleider dan vastloopt ben je genoodzaakt opzoek te gaan naar oplossingen. En veel honden leiden daarin de weg naar moederaarde, Gaia. Ze komen mensen die nog nooit gehoord hadden van natuurgeneeskunde of er nooit aan gedachten hebben ineens bij een holistische arts uit, homeopaat, of dus een natuurgeneeskundige. Zo leer je via je dier dus over de neven effecten die daarmee te maken kunnen hebben. Dat zet ze aan het denken over hun eigen lichaam. Hoeveel mensen zeggen er tegenwoordig ik stop geen rommel in mijn dieren? Heel veel, omdat dieren ons hierover bewustmaken. Want voor onszelf kunnen we daar nog wel eens aan voorbij lopen.

Je hond trekt dus aan de bel! Net als de middelen tegen teken en vlooien, zware medicatie en ontwormen die in één klap het immuunsysteem aanvalt en de darmen schoonveegt van ook alle goede stoffen. Waardoor je dier zieker en zieker lijkt te worden…. Ze laten ons massaal zien dat we zuiniger op ons en hun lichaam moeten zijn. Daarmee wordt medicatie niet uitgesloten, zeker niet. Maar het huidige systeem in ingesteld op symptomen bestrijden en niet op het daadwerkelijk aanpakken van de kern. Hoofdpijn komt ergens vandaan, Huidaandoeningen, bijnieruitputting, buikpijn enz. Zoek naar de kern en stop met pleisters plakken.

Darmklachten, klachten met de spijsvertering, voeding is van essentieel belang voor iedereen. Bij nieuwetijdshonden kom je niet met een goedkope zak brokken vol zout weg, brokken die gemaakt zijn door dezelfde fabrikant die junkvoeding maken, suikerproducten enz. Deze dieren worden ziek, en die klachten zorgen voor uitingen in het gedrag, wat weer bij ons een Trigger zal worden. De pesticide die in de landbouw gebruikte worden zorgen voor leaky gut, de brain en gut connectie. Gaat het niet goed in het buikje dan gaat het niet goed in het hoofdje aka er ontstaat gedrag dat wij niet fijn vinden bij onze dieren. We worden dus weer gedwongen om verder te kijken dan alleen het gedrag van het beestje. En wederom worden we wijzer voor onszelf. Want ook al deze klachten spelen bij ons.

Wat dacht je van straling. Steeds meer dieren worden ziek door straling, slapen slecht, raken het contact kwijt met de bron, hun lichaam wordt ontregeld en raken contact kwijt met de aarden. Denk maar eens aan walvissen die aanspoelen en vogels die in groepen dood op de grond vallen. Straling schudt al je lichamen door elkaar, je fysieke en je energie lichamen. Wanneer je aura wordt vervuild of aangetast, dan wordt je fysiek ziek op den duur. Dat ga je terugzien in je dieren en dit schudt jou weer meer wakker. We vinden het allemaal heel normaal om ons elke dag te douche maar vergeten voor ons energetische lichaam te zorgen.

Dieren laten ons het belang van bewegen zien, als ze niet genoeg naar buiten mogen dan raken ze ontregelt. Ze nodigen ons letterlijk uit om de natuur in te gaan. Ze vragen om structuur en regelmaat en hey, lieve mensen, ze helpen ons er dus heel de tijd aan herinneren dat we het contact met de natuur kwijtraken. Woonwijk honden hebben het heel zwaar, dit ga je vaak terugzien in hij gedrag. Reactief zijn, depressief of onrustig. Een nieuwetijdshond trekt dat niet, die gaat hier lichamelijk op reageren en emotioneel. Woon je in een woonwijk of drukke stad dan is het de kunst om de natuur in jou niet te verwaarlozen.  Slaap en rust, als er niet voldoende rust wordt gecreëerd naast de lichamelijke beweging, krijg je een onrustige hond. Je wordt dan weer met je neus op de feiten gedrukt. Je hond is niet het probleem maar we maken een probleem voor de honden. De samenleving zoals die nu is voor veel mensen en dieren werkt niet voor nieuwetijdshonden. Heel de dag de radio of tv aan, telefoons en andere elektronische apertuur dat geluiden maakt, ons aan laat staan… prikkels prikkels prikkels! Je zenuwstelsel maakt letterlijk overuren en dat van onze dieren ook.

Nabijheid en vriendschap, nieuwetijdshonden leggen bloot waar je pijn zit. Ze kunnen letterlijk ruimte van je nemen als je bijvoorbeeld pijn hebt, je innerlijke kind getraumatiseerd is door een moeder die jou nooit goed genoeg vindt. Je wil dan compenseren voor die pijn en een goede hondenmamma zijn. Met als gevolg dat je dier laat zien, dat je eerst naar binnen mag keren. Of je had een dominante vader, je moest gehoorzamen en nu geef je die pijn af op je hond. Je hond moet gehoorzame en luisteren want anders is het geen goede hond. Maar ook het belang van samenzijn laten honden zien. Honden slapen niet graag alleen, samen zijn is veiliger. En iedereen die twee bevriende honden heeft zien spelen ervaart de intense joy van de waarde van vriendschap. Of als je pijn en verdriet hebt, hoeveel dieren komen ons dan wel niet steunen en troosten, ze maken verbinding, geven lichaamscontact.

Andere mooie voorbeelden zijn: je geeft geen geld uit aan jezelf maar omdat je niet wil dat je hond pijn heeft, krijgt deze de beste supplementen die meer kosten als jouw weekboodschappen. Aan hem kun je wel geld uitgeven. Of deze vind ik ook altijd opvallend: nee nee, mijn hond krijgt niet meer eten of geen koekjes enz. anders wordt die te dik en dat is ongezond. En zelf wel elke week friet eten, pizza en snoep. Eten kan een manier zijn om pijn te verdoven, maar voor een hond kan er wel genoeg liefde zijn om goed voor hem te zorgen doormiddel van voeding. Je hond vraagt dit ook voor jou! Zorg voor jezelf zoals je ook voor hem zorgt. Zo kan je aan de angsten en trauma’s van je dier wel aandacht besteden. Maar kijk je jouw eigen pijnstukken niet aan. Komt er een healer of gedragstherapeute voor je hond om hem te helpen en zelf ben je nog nooit een minuut in therapie geweest of heb je ooit coaching gevold. Deze honden helpen ons de weg zien naar healing. Ze gaan net zolang door met bepaalde gedrag, of blijven klachten houden totdat jij je lessen gaat nemen, ze laten je groeien als persoon.

Dit is wat nieuwetijdshonden doen, deze prachtige wezens, het is een eer om ze aan onze zijde te hebben of lessen van ze te mogen leren. Het zijn de honden die bijvoorbeeld alleen op een erf zitten, dag en nacht, moederziel alleen. Waar elke dag mensen langslopen en zelf pijn ervaren. Hoe kan iemand nou een hond daar alleen laten zitten vragen ze zich af? Deze honden leren ons op grote schaal lessen. Leren ons compassie te hebben en empathie, ze raken de zielen van honderden mensen. Zie je het nu zelf ook? Dit is wat deze dieren doen, ze maken ons bewust! De hond die gedwongen wordt een behandeling te ondergaan en controle over zijn lichaam kwijtraakt, veel hondenbegeleiders die dit een keer hebben meegemaakt met hun dier werden misselijk tot diep in een buik. En besloten op dat moment om zoiets nooit meer toe te staan. Ze leerde het belang van autonomie en opkomen voor iemand die onrecht aangedaan werd. Ze leerde hun stem vinden en ook als hadden ze misschien weinig zelfvertrouwen toch vonden ze de moed om het een halt toe te roepen of het voor een volgende keer te voorkomen.

Transformatie gaat vaak met emoties gepaard. Deze honden laten dat zien, halen emoties in ons naar boven en brengen ons op het juiste pad. Of trachten dit te blijven doen zolang ze op de aarde naast ons lopen en vaak ook nog daarna. Sommige van deze honden komen juist rust en onvoorwaardelijke liefde brengen, hun aanwezigheid alleen al is healing voor onze ziel. Het zijn bijzondere dieren waar je jezelf tot aangetrokken voelt. Om ons eraan te herinneren dat liefde puur is. Ze komen in veel soorten en maten, ik noem ze de engeltjes hier op aarde, hier om mensen te raken en helen en klaar te maken voor de nieuwe aarde. Dieren kunnen dat in stilte, zonder dat je het doorhebt, soms nog beter doen dan de meeste mens. Alleen door er te zijn is vaak al genoeg om van alles in de mens in beweging te brengen en ze dwingen de mens om naar hun eigen gedrag te kijken. En zo meer compassie en empathie te krijgen. Het maakt de mens lichter en meer puur, we worden herinnerd aan wie we werkelijk zijn. Ze creëren meer bewustwording en creëren een brug naar spiritualiteit. Zelf de meest ongelovige worden liefdevol de ogen geopend voor de ongeziene wereld om zich heen. Liefde kun je tenslotte niet me je blote ogen waarnemen maar het wordt gevoeld met de ziel.

Liefs, Nadieh

Dit artikel is eigendom van The Spiritual dog (mom). Het is niet toegestaan om dit artikel te kopiëren of op te slaan zonder schriftelijke toestemming. Delen mag wel via de originele bronnen.

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs