Noors-westerse Spirituality 

In Noorse-westerse  traditie staat spiritualiteit centraal en legt sterk de nadruk op persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. In Noorse-westerse tradities geloven ze dat spiritualiteit uniek is voor elk individu en niet kan worden opgelegd door een religieuze instelling. Het wordt ontdekt door persoonlijke reflectie en verbinding met de natuurlijke wereld. 

Spiritualiteit in Noorse-westerse tradities draait om het geloof in de onderlinge verbondenheid van alle dingen. Noors-westerse tradities geloven dat alles in de natuur met elkaar verbonden is en dat er een goddelijke essentie in alle dingen schuilt, dit laatste noem je animisme. Dit komt tot uiting in het Noors-westerse concept van wyrd; het idee van het lot dat door het hele universum verweven is.

Een ander belangrijk aspect van spiritualiteit in het Noorse-westerse tradities is de nadruk op persoonlijke groei en zelfverbetering. Noors-westerse aanhangers streven ernaar om karakter te ontwikkelen en een beter mens te worden. Dit wordt weerspiegeld in het Noorse-westerse concept van hamingja, waar persoonlijke eer en reputatie worden opgebouwd door daden en handelingen.

Noorse-westerse spiritualiteit is diep verbonden met de natuur en de natuurlijke wereld. Noors-westerse tradities geloven dat de natuur gevuld is met geesten en energieën die leiding en inzicht kunnen bieden in de mysteries van het leven. Dit geloof wordt weerspiegeld in het beoefenen van seidr, een vorm van magie die wordt gebruikt om met geesten te communiceren en kennis en wijsheid te vergaren. Iets waar ik zelf een beoefenaar van ben. 

De Noors-westerse spiritualiteit heeft een rijke geschiedenis en wordt vaak geassocieerd met de band tussen mens en natuur. De oude Noors-westerse mythologie, met goden zoals Odin, Thor en Freya, speelt een belangrijke rol in de Noors-westerse spiritualiteit. Deze goden worden gezien als invloedrijke krachten die de wereld en de mensheid beïnvloeden en worden vereerd door degenen die de Noorse-westerse spirituele tradities volgen.

Verbondenheid met de natuur is een essentieel aspect van deze spiritualiteit. De Noors-westerse goden worden vaak geassocieerd met elementen zoals bomen, rivieren en bergen, en veel van deze spirituele praktijken zijn gericht op het eren en respecteren van de natuurlijke wereld. Dit komt tot uiting in rituelen die worden uitgevoerd in bosrijke gebieden, bij meren of op bergtoppen, waar de kracht van de natuur sterk wordt gevoeld.

Door het omarmen van Noors-westerse tradities en het respecteren van de krachten van de natuur, kunnen mensen een dieper begrip ontwikkelen van henzelf, de wereld om hen heen en hun plaats in het grotere geheel. Er wordt hier in Nederland vaak gedacht dat wij geen tradities hebben. Maar dat is onjuist, Nederland is zwaar gebukt gegaan onder de heksenjacht. De rijke cultuur die wij hebben komt overheen met die van het Noorden. Daar noem ik het ook het noord-westen. 

Deze wijsheid zit in onze botten opgeslagen en steeds meer mensen herinneren zich deze natuur. Wat hun voorouders voor tradities hadden en voelen de roep van binnen. Ben jij klaar om je weer te herinneren? Ik loop graag een stukje mee op jouw magische pad, als beoefenaar van inheems sjamanisme van eigen bodem ben ik graag de brug voor jou. Niet om je te leren maar om je te helpen herinneren. 

Blessed, Nadieh 

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs