Ostara – Eostre

De naam Ostara weerspiegelt de Germaanse godin Eostre, ook gekend als Ostara, de bezielende godin van leven en vruchtbaarheid in het ontluikende lentetij.

-Tijdens de lente-equinox wordt haar wedergeboorte gevierd, gehuld in de gloed van langere dagen, het licht dat duisternis verjaagt, en het prille begin van de lente.

Volgens de mythe verwekte Eostre een goddelijk wezen met de zonnegod gedurende de lente-equinox, en negen maanden later, bij de kerst-winterzonnewende, zag het het levenslicht.

Het concept van vruchtbaarheid en nieuw leven, verweven met Eostre, doorschijnt diverse culturen. Door de eeuwen heen symboliseren gekleurde eieren lentevieringen. In Oekraïne werden Pysanka-eieren vereerd als hulde aan de zonnegod, de vader van Eostre’s kind, vóór de intrede van het christendom.

Eostre wordt tevens geassocieerd met het vrouwelijke hormoon van vruchtbaarheid, oestrogeen (In onze taal vindt je over aanwijzingen terug van de originele verhalen) Haar naam en festivalrituelen zijn door het christendom gebruikt om het concept van wedergeboorte na de dood te versterken.

Geniet van deze heerlijke dagen en laat het licht in en om je heen schijnen.

Blessed be, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs