Spiegelen van emoties

Wist je dat honden kunnen reageren op jouw emoties? Honden lezen tussen de regels in zeg ik altijd. Want je kan het één zeggen maar het ander voelen. En precies op jouw binnenwereld is waar jouw hond op aan kan gaan.

Zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld spanning is tussen twee mensen. Op het eerste gezicht zie je het niet want er wordt netjes en beleefd gecommuniceerd aan de buitenkant. Van binnen gaan alle emoties door elkaar heen en wordt er stevig onderdrukt van die emoties.

Het gevolg is dat je hond gaat reageren. Dit kan zich uiten door luid te blaffen, onrustig gedrag, uitvallen of bijvoorbeeld hyperactiviteit. De hond kan dus bijvoorbeeld heel lelijk doen tegen de persoon die jou onrust geeft in je binnenwereld. De hond voelt dat het niet klopt en reageert daarop.

Honden zijn heel intuïtief en lezen ook de plaatsje in je hoofd. Ze zien en voelen dus wat er in ons omgaat, die hou je niet zomaar voor de gek. Bij veel “problemen” loop je dus ook tegen een stukje spiegelen aan. Kun je jouw hond dat kwalijk nemen? Ik vindt van niet. Je hond nodigt je als het ware uit om je innerlijke werk te doen. Uit te komen voor je gevoelens, er zit hier een les achter.

Vraag je op die momenten af, wat is het eerlijkste wat ik nu kan doen naar mijzelf toe. Zodat ik op kan lossen wat in mij speelt, zo dat je weer lichter door het leven kan. Welke stappen kun je daarvoor maken? Het is niet altijd makkelijk maar wel heel zinvol om mee aan de slag te gaan. Er zal iets gaan schiften in de energie en dat helpt jou en je hond lichter te leven en in jullie ware potentie te stappen.

Heb je hier hulp bij nodig kijk dan eens bij 1 : 1 begeleiding. Ik kan je hier bij helpen en samen met je hond, maar dus ook met jezelf in verbinding te komen.

Holistisch hondengedragstherapeut, Nadieh Cuijten, Van hakjes tot poepzakjes

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs