Spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken

Het is een proces waar meer en meer mensen doorheen gaan, ik krijg wekelijks berichtjes van mensen die er middenin zitten. Dat proces is niet altijd fijn. Het kan voelen als een achtbaan, van heel hoge energie momenten, blijdschap en zelf euforische gevoelens, naar lage energie, verdrietige gevoelens, angst en zelfs woede. Spiritueel ontwaken is niet alleen maar liefde en licht, maar soms ook precies het tegenover gestelde. Ik zou willen dat ik er iets mooiers voor je van kon maken, maar dit is part of the proces. In al die momenten zitten groei en heling en het is dus belangrijk dat je het doorleeft. Je kan het proberen tegen te werken, maar dat is zinloos. Het zou zijn als het onderwater proberen te duwen van een opgeblazen ballon, het maakt niet uit hoe erg je jou best doet om hem onderwater te duwen, hij zal altijd omhoogkomen.

De aarde heeft een trilling, een eigen frequentie en die is door de afgelopen jaren meetbaar veranderd. De aarde is hoger gaan trillen. Ik voel dit zelf ook steeds meer en meer gebeuren. Als ik naar de natuur luister dan neem ik verandering waar, het klinkt anders, er hangt veel verandering in de lucht. Wij mensen worden nu bewust opgerekt en gestretcht om een ruimer bewustzijn te creëren. We worden uitgenodigd om te leven vanuit liefde, Vreede en harmonie. En weg te stappen bij hiërarchische systemen die ons niet dienen. Leven vanuit onvoorwaardelijke liefde, eenheid en geen afscheiding meer. Dit gaat niet zonder slag of stoot, niet iedereen is op hetzelfde moment klaar voor deze transitie en er zal in je omgeving dus weerstand kunnen ontstaan wanneer jij groeit als persoon.

Je zult merken dat als je meer en meer ontwaakt, je steeds minder goed om mensen heen kan zijn die leven vanuit afscheiding, mensen die jou ook liever klein zien. Jij bent veranderd, jij bent gemeen, Ik vind jou zo niet leuk, zijn opmerking die je misschien te horen krijgt. Mensen die naar jou wijzen i.p.v. bij zichzelf te kijken zullen langzaam uit je leven verdwijnen. Je voelt namelijk dat dit niet oké meer voelt en het je niet langer meer dient. Je zult merken dat je steeds meer verlangt naar connectie en verbinding op een dieper niveau. Als het iemand zijn les is in dit leven om vanuit afscheiding te leven dan kun je daar toch niets aan doen. Iedereen maakt zijn eigen groei mee en leert zijn eigen lessen.

Zoek daarom mensen die jou up-liften en gelijkgestemde. Dat helpt je heel erg in dit proces. Je zult je namelijk wel eens afvragen, ben ik nu gek, zie ik dingen verkeerd? Door samen te zijn met mensen die met hun neus dezelfde kant opstaan zal je spirituele groei prettiger zijn. Je kan op elkaar steunen en dat is heel belangrijk er zit kracht in verbinding. Ben wel zacht naar mensen die niet meer passen, maar geef duidelijk je grenzen aan. Met zacht bedoel ik, ze zijn misschien nog niet zo ver als jou en dat is oké, dat is hun pad. Maar als je merkt dat het jou niet dient en niet meer oké voelt zou ik altijd kiezen voor het pad van jouw waarheid en liefde. Mensen moeten dus zelf de keuze maken; Love or leave.

Alles wat nu op aarde gebeurt, de zonnen stormen en planeetstanden, de hoger trilling van de aarde is allemaal om ons zo ver te krijgen dat we meer en meer ontwaken. Het lijkt daarom nu ook echt in een stroomversnelling te gaan, dat is goed. Wat kan helpen is veel tijd in de natuur te spenderen, loop op blote voeten en maak contact met moederaarde, doe een boomademhaling door tegen een boom aan te zitten of hem te omarmen. Daar wordt lacherig over gedaan, dat is omdat veel nog erg ver weg zijn van hun natuur, maar geloof me het zal je helpen. Draag edelstenen bij je, doe iets tegen de invloeden van straling, eet vers en gezond, ga sporten en gebruikt natuurlijke supplementen als het nodig is, slaap voldoende en reinig je aura regelmatig. Aromatherapie is een supermakkelijke manier om je mind en body te helpen bij helen. Vraag je engelen, gidsen en starbeiings om hulp, ze mogen niet zomaar ingrijpen maar je mag ze wel vragen. Sterker nog ze staan erop te springen. En kijk ook geen nieuws, want dat haalt je energie naar beneden als een malle. Voedt je brein met goede boeken en podcasts die je wijzer maken.

Wanneer je door een spirituele ontwaking gaat word je op een individuele manier constant getriggerd. Mensen om je heen en jouw dieren gaan je spiegelen. Wat jij van binnen voelt en hoe jij de wereld in jou en om je heen waarneemt zal bepalen hoe die spiegel eruit zal zien. Dieren zijn hier prachtige leermeesters in, meer en meer mensen lopen vast op emotionele stukken die hun dier prachtig bloot legt. Je wordt door triggers uitgenodigd om bij jezelf naar binnen te gaan, i.p.v. naar de ander te wijzen. Voel je dat je getriggerd wordt dan kun je eerst eens bij jezelf gaan voelen; Hey, dit doet iets met mij, ik voel dat ik boos word, jaloers of geïrriteerde, waarom is dit.  Wanneer je je eigen pijnstukken aan gaat kijken kun je ook steeds beter zien wat niet van jou is. Want ook jij kan een spiegel voor een ander zijn natuurlijk.

Je hebt een dark spiegel of wel de schaduwspiegel, deze is waar bij jou het werk zit, je pijn. Daar mag je wat bij jezelf aan gaan doen. We moeten namelijk helen van dit leven, vorige leven aka parallel levens en de generationele pijnstukken aankijken die we mee hebben gekregen van onze voorouders. Dat is nodig om naar een leven en tijd van liefde te gaan, de nieuwe aarde waar we nu midden inzitten. Als jij je diep van binnen waardeloos voelt dan zul je ook mensen en situaties aan gaan trekken die jou waardeloos behandelen en zijn. Dat is je schaduw – spiegel! Voel je liefde en ervaar je dit in jezelf, dan ga je ook liefde aantrekken in mensen en in je leven. En dit zie je ook terug in de relatie met je dieren.

Een vrouw die zich niet belangrijk genoeg voelt omdat ze geen liefde heeft ervaren in haar kindertijd kan dit projecteren op haar dier. Het dier alles willen geven wat zij niet had, het dier kan je schaduw – spiegel dan zijn en je liefde afwijzen. Omdat jij diep van binnen jezelf afwijst. Neem jij je ouders aan op de juiste manier (dit betekent niet dat je alles moet pikken maar juiste gezonden grenzen aan mag geven) dan kan het bij jou ook weer gaan stromen, kun je jouw innerlijke kind gaan helen en kan je jouw eigen authentieke licht gaan schijnen. Je hond zal dit dan terug spiegelen en je zult zien dat je band met je hond of ander dier ineens positief zal veranderen. Er zal ruimte komen voor echte verbinding en liefde.

Als jij begrijpt en voelt dat je goed behandeld mag worden dan heel je dat deel in jezelf. Je kan dan zeggen in gedachten of hardop tegen je ouders of andere mensen: Dank je wel voor deze spiegel, Dank je wel dat je mij laat zien waar mijn wond zit, Ik heb je niet meer nodig om mijn spiegel te zijn want ik snap het nu. Je zult merken als je deze zinnen in jezelf of hardop uitspreekt deze personen of gedragingen zullen verdwijnen in een ander, want je hebt ze niet meer nodig. Je heelt en groeit. De mensen en dieren die jou triggeren zijn hier niet om je een slachtoffer te maken, ze zijn hier om je te helpen helen. Voor je hier op aarde komt maakt je namelijk afspraken met verschillende zielen.

Zo kan jij als ziel helen en dus groeien. Om al je rommel op te ruimen. We dragen namelijk van alles met ons mee in onze ziel. Van dit leven, andere levens en van onze familie. Om in onze ware authentieke zelf te stappen moeten we opruimen. Triggers helpen ons hieraan herinneren en zo kun je op gaan ruimen om in je eigen licht te stappen, en deze te schijnen in de wereld. In een vorig leven ben je misschien voor jezelf opgekomen en koste dat je jouw hoofd of werd je op de brandstapel gegooid. Al die herinnering van al je levens en die van je voorouders zitten in je ziel opgeslagen. In dit leven Kun je dan ineens niet meer durven uitspreken waar je echt in geloofd, Je onderbewuste zegt dan: Nou, ik kijk wel uit, dit kan me mijn leven kosten.

Ruimen we die oude zooi dus niet op, dan zul je merken dat je vast gaat lopen in dit leven. Zei het door boosheid, door angst, jezelf kleinhouden enz. Al deze oude dingen zitten nu namelijk in onze onbewuste programmering. En tot we erachter komen wat ze zijn en waarvan dat ze komen, kunnen we ze pas los gaan laten, deze overtuigingen die ons niet dienen en dus gaan helen. Tot die tijd blijven we ons verstoppen, klein houden, over compenseren en blijven we bang. Door te helen en verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen pijnstukken kunnen we meer en meer spiritueel groeien en kom je in een 5D bewustzijn zoals ze dat zo mooi noemen. Zo creëren we de nieuwe aarden waarin we allen gelijk zijn en één, kunnen we voor liefde en harmonie kiezen.

Het oude systeem noemen we de 3D wereld, Power en controle over anderen. Hiërarchische systemen met een paar mensen aan de top en de rest onderaan zullen geen stand meer houden. Als we kijken in de wereld van honden en paarden zien we dat steeds meer mensen weggaan bij de oude dominante systemen. Dit ga je ook steeds meer zo ervaren in je leven om je heen. Die neerwaartse spiraal kan nergens meer heen en komt langzaamaan tot zijn einde. De 5D is een opwaartse spiraal. Die laat je opstijgen als mens en neemt ons mee naar liefde. En iedereen mag zelf kiezen, ga je mee met het nieuwe of blijf je hangen in het oude uitstervende systeem.

Het enige wat je hoeft te doen is je frequentie verhogen. Dat houdt niet in dat het makkelijk is, zoals ik al eerder schreef is spiritueel ontwaken niet alleen maar eenhoorns en zoetsappigheid. Helaas, dat gaat hem niet worden. Je zult soms diep moeten gaan en je zal jezelf meerdere malen tegenkomen en het is ook niet in een weekje over, dit is een proces van soms jaren. Het is the good the bad en the ugly allemaal samen. Maar als he je lukt om door te zetten en je innerlijke werk te doen dan beloof ik je dat het dit allemaal waard zal zijn. Want als er genoeg mensen zijn die in hun eigen authentieke kracht durven te gaan staan dan is het als een heel groot net over de hele aarde heen. Elk persoon die in zijn eigen waarheid gaat staan zal een lichtpuntje worden in dat net en heel de wereld zal dan gaan shiften!

En vergeet ook niet om te genieten en joy te beleven. De aarde is bedoeld om haven on earth te zijn. Om te genieten en te verbinden met mensen en dieren om je heen. Doe meer van wat je fijn vindt en waar je hart van gaat zingen. Soms maken we het heel groot: Wat kom ik hier doen en wat is mijn zielsmissie. Super mooi als je daar vorm aan kan gaan geven, maar merk je dat je vast loopt in de quest naar je zielsmissie ga dan eerst gewoon dingen doen die je fijn en leuk vindt. Waar word je blij van? Doe dat eens. Boek een cursus, doe een workshop. Bevalt het en maakt het je blij, doe er dan meer van.

Zo ga je ineens allemaal leuke dingen doen waar je blij van wordt en voor je het weet vragen mensen; hey kun je dat ook eens voor doen? Dan zal je merken dat je er steeds meer vragen naar krijgt en voor je het weet doe je iets waar je hartje van gaat zingen…. je zielsmissie uitleven. Het komt toch pas op het moment als het komen moet, vergeet in de tussentijd niet te genieten. Geniet van elke stap. Je zult merken als je dit zo doet je ook mensen om je heen gaat inspireren om te doen wat zij leuk vinden. Jouw lichtje steekt weer een lichtje in een ander aan en voor je het weet wordt heel het net verlicht.

Liefs, Nadieh

Dit artikel is eigendom van The Spiritual dog (mom). Het is niet toegestaan om dit artikel te kopiëren of op te slaan zonder schriftelijke toestemming. Delen mag wel via de originele bronnen.

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs