Supermanpakjes aan

Ik vind honden zo leuk en grappig. Als dierentolk laten dieren mij voor mijn geestesoog soms de apartste dingen zien. Honden kunnen symbolisch iets aanduiden op een manier zodat ik het zal snappen. Ze kunnen iets laten zien wat ze zelf weer van hun eigen mensen en omgeving op hebben gepikt. Om mij een boodschap te laten snappen krijg ik dus iets te zien dat symbolisch is en wat ik dan mag ontcijferen. Soms is dat echt heel makkelijk en soms vreselijk cryptisch. Hoe meer open en wakker de begeleider van het dier is hoe makkelijker we dingen kunnen ontcijferen.

Ik ben namelijk maar een doorgeefluik en de mensen naast de hond moeten zelf de invulling geven aan bepaalde symbolen. Soms krijg ik alleen iets te zien en heb ik geen idee wat het is. Ik kan bijvoorbeeld het woord vader zien staan voor mijn geestesoog maar hoe of wat weet ik dan nog niet. Dan moet ik door gaan vragen tot we tot de kern komen. Meestal lukt het meteen, soms komt het later als de mensen thuis zijn en ineens valt ze dan in wat er bedoeld wordt. Heel soms wordt er geen verbinding door de mens gevonden.

Er was een heel leuk hondje op mijn locatie voor een consult. Hij kwam binnen en meteen kwam het woord: Jacht! Naar boven. En dat schreef ik maar meteen op. Jacht en speuren waren belangrijk voor hem. De balans tussen over en onder prikkeling was soms dun maar aan mij om uit te leggen aan zijn hondenmama wat hij nodig had. In speuren zou hij zo goed zijn dat hij…. ik zag hem ineens voor mijn geestesoog staan met een supermanpakje aan. één met een zo’n rode cape. Ik dacht ow jeetje, mag ik dit nu weer gaan zeggen tegen de mens naast de hond hahaha. Ik vertelde wat ik zag en ik moest erbij zeggen dat hij er super(helden)goed in zou zijn, een kampioen. Ik voelde de trots in me opwekken zelfs. Hij zou de beste speurder ever zijn vertelde hij.

Wat bleek nu, zijn mensen hadden online een supermanpakje met een cape gezien. Ze lachte erom en grapte dat hun hondje die misschien maar aan moest. Het hondje pakte dit telepathisch op bij zijn mensen. Daarom liet hij mij als symbool hem in het pakje zien. Om aan te geven hoe erg goed hij in speuren zou zijn. Een superheld in speuren.

Ik ging vervolgens twee oefeningen voordoen. één om te voldoen aan het stukje najagen en één om echt de neus te gebruiken. Je moet je voorstellen dat dit een jonge puber is die nog nooit gespeurd heeft en hij had meteen door hoe het werkt en bewees meteen hoe hij inderdaad een superheld is met speuren. Je zag zijn energie veranderen en hij genoot meteen zichtbaar. Zijn hondenmamma zag het ook en er gebeurde heel veel moois op energetisch niveau. Gehoord worden is voor een dier zo belangrijk. Ook de erkenning dat hij het goed deed liet hem groeien. Kijk mama, zie je mij? deed ik het goed? En dan als hij die bevestiging kreeg groeide hij meteen van geluk en glom van trots. Prachtig. Ik geniet hier zo van om te mogen vertalen tussen mens en dier. Bedankt lieve superheld voor je vertrouwen.

Wil je ook graag begrijpen waarom je hond doet wat hij doet of wil je graag weten wat er in zijn koppie omgaat? Boek dan een online of live consult. Ik help jullie graag verder.

Liefs, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs