The goddess Holda – godin van licht en duisternis


Vanuit alle uithoeken der aarde wordt het terugkerende licht gevierd. Een oplettend oog ontdekt al snel dat onze moderne winter nauw verbonden is met eeuwenoude mythes en vieringen. De Godin Holda belichaamt zowel licht als duisternis. Als een wit gesluierde vrouw of als een donkere godin met grijze kroon en wilde haren. In haar donkere gedaante brengt zij mist en sneeuw.

Holda was de beschermvrouwe van kinderen en tijdens de zonnewende gaf zij brave kinderen geschenken. Stoute kinderen werden veranderd in elfachtige wezens, terwijl offers van voedsel op het dak werden gelegd om haar gunst te winnen.

In Haar Moeder-aspect verschijnt Holda als het lichaam van de Wereldboom – voorste helft vrouw, achterste halve boom – die het leven schonk aan de mensheid. De naam Holda, of Holle, wordt ook geassocieerd met de hulstplant of -boom, die is gebruikt om het huis dit seizoen te versieren en te beschermen.

Volgens de oude legende van Holda zijn het altijd de dappere helden die van het gebaande pad afwijken. Ze worden gedreven door nobele motieven en streven ernaar om anderen te helpen en het juiste te doen, zelfs als dat risico met zich meebrengt.

Andere bronnen laten ons zien dat de puurheid van een intentie afhankelijk is van de zuiverheid van gedachten. Het nastreven van eigenbelang, status of erkenning doet daarbij niet ter zake. Deze edele principes zijn precies waarvoor Holda haar beloningen uitdeelt.

Blessed be, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs