Yule

Yule

De langste nacht van het jaar.

Wist je dat er een oude benaming is voor deze tijd van het jaar? Yuletijd heet het, en het begint bij de winterzonnewende op of rond 21 december. Verschillende culturen en religies vieren dan feest en voeren speciale rituelen uit.

In de Germaanse traditie vierden ze Yuletijd om het licht terug te verwelkomen en te bidden voor een vruchtbaar jaar. Denk aan grote vuren, banketten en magische geschenken.

Voor heksen en wiccans draait Yule om vernieuwing en wedergeboorte. Het is de ideale tijd om terug te blikken op de afgelopen 12 maanden en vooruit te kijken naar wat komen gaat.

Een moment van reflectie dus. Gebruikelijke rituelen zijn het aansteken van kaarsen, het maken van kruidenamuletten en het uitvoeren van meditaties om de innerlijke rust te bevorderen.

Yuletijd draait om het vieren van de natuurlijke cycli van het leven en het vinden van verbinding met de wereld om ons heen. Of je nu een doorgewinterde heks bent of gewoon geïnteresseerd in deze oude traditie, het biedt een kans om te vertragen, te reflecteren en te ontdekken wat jouw innerlijke licht laat schijnen.

Neem de tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar en voel de warmte van de gemeenschap om je heen. Geniet van de magie van het seizoen en wees dankbaar voor al het moois in het leven.

Kruidenamulet maken:

Creëer een kruidenamulet als je nieuwe superkracht om jezelf te beschermen tegen de koude winter en de grijze winterdip. Al eeuwenlang gebruiken we kruidenamuletten om negatieve vibes te weren en positieve energie aan te trekken.

Hier zijn enkele stappen om je eigen kruidenamulet te maken:

Kies je kruiden. Ga voor supersterke kruiden zoals tijm, salie en eucalyptus om verkoudheden en griepjes te verslaan. Of kies voor kruiden die de stemming opkrikken, zoals lavendel en kamille.

Maak een zakje van katoen of linnen. Kies zelf hoe groot of klein je het wilt maken, afhankelijk van hoeveel kruiden je wilt gebruiken. Of hergebruik een klein zakje dat je thuis al hebt. Een juwelen zakje bijvoorbeeld.

Vul het zakje met de kruiden. Je kunt verschillende kruiden mengen of gewoon één kruid kiezen.

Plaats we een speciale intentie bij, wat wil je dat het amulet voor je gaat doen? Hou het even bij je terwijl je jouw focus hierop legt.

Sluit het zakje en stop het veilig weg, bijvoorbeeld in je jaszak of tas. De kruiden zullen een heerlijke geur verspreiden en je beschermen tegen alle negatieve energieën.

Hocus pocus, winter, wij zijn er klaar voor!

Blesses be, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs