Mijn verhaal

Dieren en de ongeziene wereld behoren tot mijn grote liefdes.

Terug naar wie ik was in vorige levens, terug naar wie ik bestemd was om te worden in dit leven, terug naar de essentie van wie mijn ziel is. Ik heb het pad niet gevonden, het pad vond mij, het pad van werken met wat de natuur ons te bieden heeft. “Those who wander are never lost “. Een prachtige quote die erg past bij mijn leven.

Ik laat me leiden en kom op de mooiste en meest magische plekken uit, ben het type vrouw dat zich altijd afvraagt wat er achter de grens van de bomen ligt of aan de andere kant van dat meer. Ik volg de smalle, begroeide paden langs de weilanden en keer op keer slaat mijn hart weer over van vreugde als ik bij een pareltje in de natuur uitkom. Verscholen plekjes die voor velen ongezien blijven, die paden ernaartoe vinden mijn voeten en de poten van de dieren die naast mij leven.

Die dieren behoren samen met de ongeziene wereld tot de twee grote liefdes in mijn leven.  Als klein meisje nam ik overal dieren mee vandaan en voelde ik intuïtief al feilloos aan waar de noden en behoeftes van dieren en mensen lagen.

Als ik zag dat er bij een kind thuis niet echt goed gezorgd werd voor een hamster of een cavia, dan nam ik deze dieren mee naar huis om ze de juiste zorg te geven. Vogels die ik op straat vond en die niet meer konden vliegen bracht ik naar de opvang. Dat voelde als het juiste om te doen, het maakte me blij als een dier werd geholpen.

Ik voelde als klein kind al aan dat dit hielp en verlichting zou geven.

Ik herinner me nog dat ik me voor de eerste keer wilde aanmelden als donateur bij het Wereld Natuur Fonds. Heel trots belde ik ze op eigen initiatief op om te vertellen dat ik geld wilde doneren voor de dieren. Ik kreeg te horen dat ik nog te jong was en dat dit via mijn ouders moest gebeuren.

Net als bij dieren, kon ik ook de noden en behoeften van mensen aanvoelen. Ik legde mijn handen intuïtief al op de zere knieën van mijn vriendinnetjes die waren gevallen en pijn hadden, ik voelde als klein kind al aan dat dit hielp en verlichting zou geven, ik kreeg hun emoties en behoeftes door. Als wij vroeger pijn hadden dan gingen we naar onze vader en vroegen we of hij zijn hand op de zere plek wilde leggen zodat het overging. Het hielp altijd: met helende handen haalde hij de pijn weg.

Niet dat ik ze aan het huilen wilde brengen, want ik was me van geen kwaad bewust.

Ik was nog onder de tien jaar oud toen mijn ouders een beeldje weg moesten doen waar ik een “raar’’ gevoel bij kreeg. Ik werd er onpasselijk van en er kwam een angst in mij op. Gelukkig namen mijn ouders dit altijd heel serieus. Mijn vader werkte ook met de ongeziene wereld en hij wist dat ik het allemaal niet verzon. Als kind had ik al magische speelplekken die verborgen waren voor anderen, in de natuur brouwde ik dan mijn heksendrankje. Ik nam een bidon mee en deed er bladeren, vruchten en zand in om het te mengen tot een magisch drankje. Het zat simpelweg gewoon in mij als klein kind om deze dingen te doen.

Mijn nichtjes maakte ik ‘s nachts bang omdat ik ze tijdens een logeerpartijtje vertelde hoe ze de energie van mijn overleden hond konden voelen die op mijn schoot lag. Niet dat ik ze aan het huilen wilde brengen, want ik was me van geen kwaad bewust. Het was voor mij heel natuurlijk om in contact te blijven met mijn overledenen. Toen mijn grasparkiet doodging, voelde ik de energie door mijn hele lichaam heen gaan. Ik stond meteen op uit mijn bed en rende naar beneden. Daar lag hij dan, Pipo. Dood in zijn kooi en zijn lichaam nog warm. Ook zag en voelde ik al heel jong entiteiten.  

Ik zag entiteiten voor de deur staan waar ik een hartverlamming van kreeg omdat ik er zo erg van schrok. Lampen sprongen kapot als ik alleen thuiskwam (nu nog steeds) en zonder dat iemand het mij ooit leerde ging ik pendelen met een kettinkje en een hangertje om contact te maken met de andere wereld. Ooit maakte ik zelfs een voodoo-pop. Ik denk dat ik toen elf jaar was. Mijn vader voelde een niet-kloppende energie op mijn slaapkamer en ik vertelde hem wat ik had gedaan. 

Tussen de Barbies lag ‘ie dan, de voodoo-pop. Je moet je voorstellen dat hier thuis niet over gesproken werd en ik deze informatie niet had verkregen van mensen om mij heen. Dit waren dingen die in mij zaten en ergens putte ik deze informatie uit – uit de bron. Ik noem het vorige levens maar in feite leeft alles naast elkaar, mijn (onze) ziel in dit leven en die uit andere levens gaan parallel. Mijn vader legde mij haarfijn uit waarom je geen zwarte magie of voodoo moet gebruiken en loste het samen met mij op. Ik deed het niet omdat ik slechte dingen wilde doen, het kwam gewoon in mij op. 

Later, vanaf een jaar of twaalf, ging ik mijn eerste spirituele boeken kopen en bezocht ik elke week het spirituele winkeltje in de stad. Ik kocht er edelstenen en tarotkaarten van mijn gespaarde zakgeld en iedereen van wie ik hield kreeg kleine talismannen en beschermende kleine cadeautjes van mij. Ook nam ik kastanjes mee die ik buiten op straat vond, voor mijn opa die reuma in zijn vingers had. Ik voelde dat dit hem zou helpen en gedurende zijn hele leven heeft hij ze onder zijn kussen gehad met slapen.

 

Wat ze daar nu precies mee bedoelde snapte ik niet helemaal, maar het voelde wel als kloppend.

Veel later, toen ik al in de dertig was, vond ik nog zo’n doos van mijn jeugdboeken als beginnende tiener. Boeken over hersengolven, edelstenen, chakra’s, reïncarnatie, boodschappen van dieren en telepathie. Hier moest ik smakelijk om lachen. Welk kind heeft dit nou als boekenverzameling van zijn kindertijd? Mijn moeder sleepte me van medium naar healer om mij proberen te helpen met de dingen die ik voelde en zag. Ik herinner me nog dat ik met een medium in gesprek ging toen ik een jong meisje was. 

Mijn moeder zat erbij en viel bijna van haar stoel. Ik vertelde dingen en ik had kennis over zaken die mijn moeder absoluut niet kon plaatsen. Mijn moeder begreep er niets van, ik sprak als een volwassen vrouw die al jaren had gestudeerd over spiritualiteit. De vrouw vertelde mijn moeder dat ze me niet kon helpen, ze was bang voor de kracht die ik had en zei dat ik te sterk was voor haar. Wat ze daar nu precies mee bedoelde, snapte ik niet helemaal maar ergens in mij voelde het toch wel kloppend. Een ander vrouw die medium was, drukte mijn oma op het hart dat ik pas na mijn dertigste iets mocht doen met mijn ‘’gaven”, zoals zij dat noemde. Weer een andere sloot mijn kruinchakra af zodat ik niet zoveel zou voelen.

Op school kon ik mijn talent niet kwijt.

Als iemand die heel erg op gevoel werkt en leert, liep ik op school compleet vast. Alles leren volgens het boekje en met het hoofd werken gaan voor mij niet op. Mijn ouders kwamen er dan ook al snel achter dat ik niet paste in het huidige leersysteem. 

 Mijn dyslexie maakte alles extra ingewikkeld. Die keren dat ik huilend voor de klas stond om voor te lezen en dat kinderen in mijn schriftjes keken en me uitlachten om mijn spelfouten, terwijl ik tranen met tuiten huilde, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Ik voelde me vreselijk.

In de lessen dat ik mijn creatieve talent wél kwijt kon, kreeg ik bijles Nederlands. Waar mijn klasgenootjes gingen tekenen en knutselen, hetgeen wat ik zo graag deed, zat ik met de Dikke Van Dale te studeren in een klein kamertje en werden mijn talenten juist onderdrukt.

Mijn brein werkt op een eigen manier. Ik ben een beelddenker, ik zie niet B O O M staan als je het woord boom spelt volgens die Dikke Van Dale. Nee, ik zie een boom met grote stevige takken en groene bladeren waar een vogel in zit die op een heuvel staat met de roze lucht erachter.

Een geheime actie van mijn moeder was een keerpunt.

Na de basisschool ben ik bijna elk jaar naar een andere school gegaan in Nederland en daarna in België. Mijn ouders gingen scheiden en het op en neer reizen van België naar Nederland werd heel vermoeiend. Op school was ik vaak moe en had ik last van burn-out klachten.

Echt gelukkig was ik niet in die schoolperiodes. Toch kwam er een kans uit onverwachte hoek. Mijn moeder had zonder het te zeggen vakantiefoto’s van mij opgestuurd naar een modellenbureau. Ik mocht langskomen en ik werd aangenomen als fashion model. Om deze reden kreeg ik op mijn zestiende leerontzegging en ben ik modellenwerk gaan doen.

Tijdens mijn carrière als model ben ik toch weer gaan studeren aan een particuliere opleiding in de mode. Ik had in die tijd een bijbaan in een fashion store en het werken als model inspireerde me enorm om verder te gaan in de mode. De kracht van de juiste kleding op vrouwen vond ik fascinerend. Door de juiste styling kon ik vrouwen in hun kracht laten staan en dat is zo vet om te zien! Na mijn opleiding ben ik zelfstandig aan de slag gegaan als fashion styliste. De start was veelbelovend.

Toch haalde ik na een tijdje niet genoeg voldoening meer uit het vak. Ik miste een bepaalde diepgang, iets dat mijn hart in vuur en vlam zet. Dit gevoel had ik wel altijd als ik me voor dieren inzet. Maar, hoe ga je van fashion styliste naar iemand die met dieren werkt? Ik was totaal anders opgeleid en wist nooit goed hoe ik dat dan kon doen. Het bleef aan mij knagen en vreten.

Carrière in de fashionwereld: Vrouwen in hun kracht laten staan.

Ik volgde mijn hart, heb alles achter me gelaten en ging een opleiding dieren volgen aan het Helicon. Terug de schoolbanken in was mijn beste keuze ooit! Kennis vergaren over mijn vakgebied is een ‘’way of life’’ geworden. Ik ging van bijlesleerling op de basisschool naar uitblinkstudent van het Helicon.

Tijdens de opleiding aan het Helicon heb ik stagegelopen op de hondenafdeling bij de dierenbescherming in Limburg. In die twee jaar had ik de eer om met Drs. Jolanda Pluijmakkers te mogen werken, een hondengedragsdeskundige die werd ingehuurd door de dierenbescherming. Dankzij haar ging de wereld van hondengedragsbegeleiding voor me open. Ik ging nog meer studeren en mezelf ontwikkelen.

Mijn stage bij de dierenbescherming opende voor mij de wereld van hondengedragsbegeleiding.

Omdat ik mijn werk zo goed deed, kreeg ik een baan aangeboden bij diezelfde dierenbescherming. Door twee jaar lang bijna fulltime te hebben meegedraaid, heb ik onwijs veel geleerd over honden en hun gedrag.

In het asiel van de dierenbescherming kwam gedurende die periode een hond binnen die erg bang was. Een Mechelse herder teef, kruising met een Stafford. Omdat mijn lieve Fritske overleden was kwam er ruimte vrij voor een nieuwe hond in mijn leven. Nova ging met mij mee naar huis. Nova was als zwerfhond gevonden op straat, ze had speciale aandacht nodig.

Van veel mensen kreeg ik (ook erg slecht) advies en de hondenscholen waar ik met had aangemeld werkten niet welzijnsgericht. Ik begon kort daarna aan de opleiding tot hondengedragstherapeut van Turid Rugaas bij Calming Signs en dat heeft ons leven veranderd.

Toen ik iets ouder was, in 2004, werd ik reiki-master en leerde ik magnetiseren.

De welzijnsgerichte methode van Turid Rugaas is het (wetenschappelijke) fundament van mijn werkwijze als gediplomeerd hondengedragstherapeute geworden. Dit combineer ik met mijn holistische blik. Gedrag dat men ziet is vaak het puntje van de ijsberg dat boven water steekt. Dat gold ook voor mezelf. Jarenlang liet ik niet aan iedereen zien hoe ik me écht voelde.

Het was klaar nu, ik mocht onder de modder en drek vandaan komen en weer gaan staan voor wie ik écht was.

Ik weet nog dat ik huilend en helemaal in paniek thuiskwam, omdat ik met vriendinnen op een terras zat voor mensen die heel erge ruzie hadden. Ik werd compleet overladen door hun energieën. Ik voelde zoveel en dat kon ik gewoon niet kwijt in mijn lijf. Toen ik iets ouder was, in 2004, werd ik reiki-master en leerde ik magnetiseren. Mijn missie was toen mensen helpen en helen. Niet heel lang daarna heb ik er alles aan gedaan om het allemaal niet meer zo te voelen. 

Ik wilde feesten met vrienden en zweeg steeds meer over mijn spirituele kant. Ik heb mijn uiterste best gedaan om daaraan te ontkomen, want ik was het wel zat, al dat voelen en zien. Toch heeft het me in die periode nooit helemaal verlaten. Mijn huis lag vol stenen, salie, oliën, aurasprays en bijzondere objecten, maar toch lukte me heel aardig om lekker ver van mijn pad af te raken. Totdat ik er ziek van werd, heel erg ziek. Ik leefde totaal niet meer vanuit mijn zielsmissie en heel mijn lichaam ging in protest. Ik kreeg last van migraine en clusterhoofdpijn, darmkolieken en zweetaanvallen. 

Mijn lichaam zei NEE, klaar, basta nu. Dit alles kwam na mijn dertigste tot uitbarsting en het pad schoof zich heel netjes zelf weer terug onder mijn voeten. Ik werd benaderd door een medium dat ik niet eens kende en ze kwam mij een boodschap brengen. Het was klaar nu, ik mocht onder de modder en drek vandaan komen en weer gaan staan voor wie ik écht was.

Dat meisje wat ik toen achterliet met de gaven was nu terug, maar niet zomaar.

Toen vond er een hele lange periode plaats vol schaduwwerk, reïncarnatietherapie, regressietherapie en systemisch werk. Graven in mijn ziel om weer op te mogen staan als mijzelf. Het meisje weer her-inneren dat vroeger al de gaven had om feilloos aan te voelen waar de noden en behoeften van dieren en mensen lagen. De woorden van het andere medium, dat in mijn kinderjaren op het hart van mijn oma drukte dat ik pas na mijn dertiger jaren iets mocht doen met mijn gaven, kwamen uit. Gaven die op school en tijdens mijn werk binnen de fashionwereld naar de achtergrond verdwenen. Ik droeg ze al die tijd al bij me.

Dat meisje wat ik toen achterliet met de gaven was nu terug, maar niet zomaar. Nee, nu als een vrouw die haar ware ik omarmde. Starseed, medium, heks, de ziel in het lichaam Nadieh.

Als gediplomeerd hondengedragstherapeut heb ik mij volledig ondergedompeld in het holistisch werken met honden en vrouwen. Ik ga met hen de diepte in en werk op diepere lagen. Want de relatie tussen een vrouw en haar hond/dier is heel speciaal. Ze spiegelen elkaar constant en helpen elkaar groeien in dit leven. Dieren zijn goede gidsen die ons weer in contact brengen met de natuur om ons heen en in onszelf. Ik ben hier om dier en vrouw te helpen met oude trauma’s, om ze te helen zodat ze beide energetisch kunnen groeien en er sterker dan ooit van tevoren uitkomen, als een echt team.

In vroegere tijden werd je als vrouw op de brandstapel gegooid als je schreef of sprak over de dingen waar ik nu openlijk over schrijf en spreek.

Hiervoor zet ik telepathisch communiceren met dieren (dieren tolk), energetische healing, communiceren met overleden dierbaren, channelen met o.a spirit, Bach bloesem therapie, celzouten, edelsteentherapie, aromatherapie/oliën, de biotensor en het zelfgenezend vermogen van honden  en mensen in. De ongeziene wereld trekt mij en vraagt daarom mijn aandacht in dit werk.

In vroegere tijden werd je als vrouw op de brandstapel gegooid als je schreef of sprak over de dingen waar ik nu openlijk over schrijf en spreek. Door de jaren heen is er veel kennis verloren gegaan over geneeswijzen voor de mind en body door die brandstapelangst zoals Susan Smit dat zo mooi heeft benoemd. Ook werd spiritualiteit in het zweverige hoekje gezet en kruiden, mediumschap, oliën en edelstenen naar het hoekje kwakzalverij verbannen. Die tijd is gelukkig langzaam voorbij aan het gaan, het is tijd om op te staan en weer terug te keren naar onze kern, lieve vrouwen. Onze intuïtie is goud waard en laat me je inspireren hier weer op te gaan vertrouwen in de zorg voor jezelf en voor je hond en andere dieren naast jou. Moderne wetenschap, eeuwenoude kennis en spiritualiteit kunnen hand in hand samenleven.

Ik help jou om in je kracht staan, samen met je dier.

Liefs, Nadieh

 • 2023 Witte draak reiki – Daelyn Wolf & Anita Kulker
 • 2023 Jaaropleiding werken met  etherische olie en kruiden – Marga Jansen
 • 2023 Jaaropleiding Mediumshap – Mercedes Sharrocks
 • 2023 Intuïtieve ontwikkeling & mediumschap – Mercedes Sharrocks
 • 2023 Angel workshop – Jacky Newcomb
 • 2023 De moederwond – Hanna Cuppen
 • 2023 Verdiepingscursus Dierencommunicatie – Silverlinde
 • 2023 bio resonantie – Silverlinde
 • 2022 Intuïtieve healing – Centre of Excellence
 • 2022 Aura workshop – Cassandra Eason
 • Colour healing – Cassandra Eason
 •  2022 Shamanic healing – Centre of Exellence
 • 2022 Kat & Hond Natuurlijk Gezond – Tannetje Koning
 • 2022 Healing animals with Reiki – Monique Joiner Siedlak
 • 2022 Animal healing – Holly Davis
 • 2022 Fixing your pet’s gut health issues – Dr. Katie Woodly
 • 2022 Edelsteen healing voor mensen – Centre of exellence
 • 2022 Edelsteen healing voor dieren – Centre of excellence
 • 2022 celzout therapie – Adrie van de Ven
 • 2022 Chakra healing voor mens & dier, Animalsoul Academy
 • 2022 Dierencommunicatie, Animalsoul Academy
 • 2022 Verdieping communiceren met dieren, Margriet Cremers en Sara Kampert
 • 2022 Circle of trust, Jonas Thulin
 • 2022 Communiceren met dieren, Magriet Cremers & Sara Kampert
 • 2022 Communiceren met dieren, Nathalie Steffens & Mieke Zomer
 • 2022 Applied Zoopharmacognosy, Keran Webb
 • 2022 Bachbloesem Therapie voor dieren, Margreet Oldenburger
 • 2022 Werken met een biotensor, Inner Gids
 • 2022 Bachbloesems voor dieren, Margriet Cremers – Dudok van Heel
 • 2022 Social walks for Dogs, Winkie Spears
 • 2021 Baby, kind en hond/ angstige hond of kind, Ellen Huijs
 • 2021 Werken met kristalen, Emma Lucy Knowles
 • 2021 Aromatherapy candle making, Alysson Correia
 • 2021 De buitenlandse hond, Suze Steenbergen
 • 2021 Integrative Medicine and Health in Pain Management, The European Platform for IM & Health
 • 2021 Theorie en praktijk werken met essentiële oliën, Praktijk Natuurtalent
 • 2021 Nutrition / Thyroid desease and pet vaccination protocals , Dr Jean Dodds
 • 2021/2022 Natural dog trainer education, gedragstherapeut, Calming Signs
 • 2021 Najagen, Kenniscentrum Argos
 • 2021 Mental activities and Dogtraining, Anne Lill Kwam
 • 2021 Opleiding pijn bij honden ( bijscholing ), Michelle Vrolijk
 • 2021 Oude wordende hond zo gezond mogelijk houden, Irene Tol
 • 2021 TTouch, Danielle Dessauvagie
 • 2021 Verlatingsangst, Kenniscentrum Argos
 • 2021 Geluidenangst, Kenniscentrum Argos
 • 2021 De eerste weken met je adoptie hond, Michel Berendsen
 • 2021 Uitvallende hond, Monique Bladder
 • 2021 cursus verlatingsangst, Monique Bladder Academie
 • 2021 Baby en hond, Dierbare ontmoetingen
 • 2021 Kinderbrein en hond, Dierbare ontmoetingen
 • 2021 Herplaatsing de pijn op tafel, Dierbare ontmoetingen
 • 2021 Hondentraining verovert het internet, Dierbare ontmoetingen
 • 2020 Wist je dit toen je koos voor een buitelandse hond?, Monique Bladder
 • 2020 Dogsitief, hoogsensitiviteit bij honden, Ineke Vander Aa
 • 2020 Waar je de plank misslaat bij verlatingsangst, Monique Bladder
 • 2020 Masterclass Dogs in touch, Paws in touch
 • 2020 Pijn indicatie en pijn en probleemgedrag, prof Daniel Mils
 • 2020 Cavorting Canines – How exercise affects the body and brain of the dog, Amber Batson
 • 2020 Hoog risico honden en hersenwerk, Majori Meijer
 • 2020 Dominantie bij honden, nieuwste inzichten, Monique Bladder
 • 2020 Troublesome teens – how can we better live our adolescent dogs?, Dr Amber Batson
 • 2020 Opleiding pijn bij honden deel drie, Michelle Vrolijk
 • 2020 Stage Instructeurs cursus zelfbeheersing en zelfvertrouwen, N&N dog trainers
 • 2019 De emotionele beleveniswereld van een hond, Hondenlot
 • 2019 Pubertijd bij honden, Sam Turner
 • 2019 Pijn bij honden, Michelle vrolijk
 • 2019 How to guide dogs through daily life and emotion in dogs, Turid Rugaas
 • 2019 Preventing problem behavior and seperation related problems / Husbundry and puppy training, Chirag Patel
 • 2019 Emotie regulatie training, Nicole van Rhee
 • 2019 Balanstraining voor honden, Nicole van Rhee en Kynomassage
 • 2019 Stress-check door palpatie / training massage en wetenschap , Kynomassage
 • 2019 BAT behavior adjustment training, Pascale Zwart
 • 2019 Instructeurs cursus zelfbeheersing en zelfvertrouwen, N&N dog trainers
 • 2019 Hersenwerk voor honden basis begeleider, Hersenwerk voor honden
 • 2016 Problem solving / social walks / training and stress, poison en and toxic matters , Winkie Spears
 • 2016 Human connections / transference and countertransference, Drs Elly Verhoeven Smeets
 • 2016 Memory matters/ Understanding memory and its effects on training and behaviour modification in the dog, Amber Batson
 • 2015/2016 Natural dog trainer education, Calming Signs
 • 2015 Nutrition / Thyroid desease and pet vaccination protocals , Dr Jean Dodds
 • 2014/2016 Stage Dierenbescherming and DAVALON knowledge of pet coaching
 • 2005 Reiki 1,2 & master Facio Nova – Erica Pallandt
 • 2005 Magnetiseren/energetische healing Facio Nova – Erica Pallandt
 • De Jachthond| Jaargang 13 | Nummer 2019-5 |Artikel: Grommen bij honden
 • De Beagel bode| Maart 2019 | nummer 110 | Artikel: Slaap bij honden
 • Boe4 Magazine| Jaargang 14 | Nummer 4 , 2019 | Artikel: Ballen gooien
 • American Staffordshire Terriër Club Holland| Jaargang 34, 2019 | Artikel: Ballen gooien
 • De Jachthond| Jaargang 13 | Nummer 2019-6 | Artikel: Pijn herkennen bij honden
 • VHB Club(Vereniging van herders en berghonden) | Nummer 2019-11-12 | Slaap bij honden
 • Roedelroddels| Jaargang 2019 | Nummer 5 | Artikel: Ballen gooien
 • Boe4 Magazine| Jaargang 14 | Nummer 6 | Artikel: Hoe over ik kerst met mijn hond
 • Boe4 Magazine| Jaargang 14 | Nummer 6 | Artikel: Angst voor vuurwerk
 • Maltezervereniging Nederland|Februarie 2020 |Nummer 2 | Artikel: Gladde vloeren en honden
 • Roedelroddels| Jaargang 2020 | Nummer 1 | Artikel: Rijgedrag bij honden
 • Boe4 Magazine| Jaargang 15 | Nummer 2 | Artikel: 14 daagse marathon
 • Boe4 Magazine| Jaargang 15 | Nummer 4 | Artikel: rouwen bij honden
 • Roedel Roddels| Jaargang 2020 | Nummer 2 | Artikel: Zindelijkheid van puppy’s
 • Leo Magazine| Jaargang 2020 | Nummer 4 | Artikel: Kwalitatief goede slaap
 • ODH post| Jaargang 2020 | Nummer 21 | Artikel: Piesjes en plasjes
 • The Dog Pen| Jaargang 2021 | 04 | Artikel | Edelstenen voor je hond
 • Mijn Geheim| Jaargang 2021 | Nummer 21\11 | Interview Nadieh Cuijten
 • De Drentsche Patrijshond| Jaargang 2021 | Nummer3 | Wandelen met je puppy
 • NL| 2021 | Interview | Lichaamstaal bij honden
 • nl| 2022 | Interview | Jasjes voor honden
 • Bedrock| 2022 | Artikel | Single en een hond
 • Bedrock| 2022 | Artikel| Altijd gedroomd van een hond?
 • Margriet2022 | Interview | Pijn bij honden herkennen
 • Margriet| 2022 | Artikel | Waarom honden gras eten
 • Margriet| 2022 | Artikel | Op sniffari met je hond
 • Margriet| 2022 | Artikel | Spreek jij de taal van je hond ?
 • Margriet| 2022 | Artikel | Help je hond beter slapen
 • Margriet| 2022 | Artikel | Dit wil je weten als je hond vang is voor storm
 • Libelle| 2022 | Artikel | Op snifari met je hond
 • be| 2022 | Artikel | Op snifari met je hond
 • Margriet| 2022 | Artikel | Hier moet je op letten als honden en kinderen contact maken
 • Margriet| 2022 | Artikel | Dit is de reden dat je hond poep eet
 • Margriet| 2022 | Artikel | Zo maak jij van jouw hond een echte chill hond
 • Margriet| 2022 | Artikel | Zo herken jij het of je hond wil knuffelen
 • Margriet| 2022 | Artikel | Zo kun jij zien of je hond gelukkig is
 • Margriet| 2022 | Artikel | Vertoont je hond ongewenst gedrag?
 • Margriet| 2022 | Artikel | Op deze manier kun jij je hond belonen op gewenst gedrag
 • huisdieren.nl| 2022 | Artikel | De gekke vijf minuten
 • Margriet | 2022 | Artikel | Bazig of eigenwijs 
 • Margriet | 2022 | Kauwen belangrijk 
 • Margriet | 2022 | De perfecte hond bestaat niet
 • Margriet | 2022 | Verrijking voor je hond
 • Margriet | 2022 | Op vakantie met je hond
 • Margriet | 2022 | Dit kun je doen voor je hond tijdens hitte
 • Bouvier Magazine | jaargang 17 | Nummer 4 | Je kan angst niet belonen

Gratis e-book

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?

Daar kan ik je bij helpen. Speciaal voor jou en jouw hond heb ik een gratis e-book geschreven. In dit e-book deel ik 14 inspirerende tips voor een gelukkige hond en een betere band.