Review van Jill Stevens

Een tijd terug met onze Franse bulldog Lux een traject bij Nadieh gestart.

Na eerder al een aantal andere dingen geprobeerd te hebben en het vertrouwen bijna kwijt te zijn geraakt dat het nog goed zou komen, gelukkig bij Nadieh terecht gekomen.

Lux kon ‘onverwacht’ uitvallen naar bezoek, maar ook naar ons. Tijdens wandelingen ging hij vaak in de freeze stand bij het zien van andere honden.

Ook bewaakt hij zijn botjes/snoepspeeltjes waardoor we dit niet meer konden weghalen (al waren de snoepjes al op) of in de buurt konden komen. Al met al een lastige situatie die voor veel zorgen en angst zorgde in ons gezin.

Nadieh heeft iei geholpen om in huis een veilige situatie te creëeren voor ons en Lux. We weten nu dat Lux zijn stressemmertje heel snel vol raakt en dat we hem hierin moeten beschermen.

Nadieh heeft vooral gedaan in de bewustwording en het leren lezen van de communicatie van de hond. Hierdoor kunnen we nu beter hierop reageren en zorgen dat zijn stressemmertje niet zo vol hoeft te lopen.

We hebben al mooie stapjes mogen maken en Nadieh heeft geholpen deze ook te laten zien (als we ze zelf niet altijd zagen).

Hoewel het soms nog spannend is en we nog volop moeten blijven oefenen, is het vertrouwen wel weer gegroeid dat we een fijn leven kunnen hebben samen met Lux.

Het traject heeft ook geholpen om op een andere manier naar het welzijn van de hond te kijken. Vanuit eerdere cursussen en adviezen altijd geleerd dat we de baas over de hond moeten zijn. Ik heb nu mogen ervaren dat wanneer je luistert en kijkt naar je hond en dit volgt er een betere band ontstaat met de hond en de hond ook een vele betere kwaliteit van leven heeft.

Nadieh is een echte deskundige die naar het totale plaatje kijkt en die het welzijn van de hond als prioriteit maakt.