Review van Maartje van Arendonk

Afgelopen mei was ik bij de retraite healing your witchwound. We waren met zo´n twaalf vrouwen op een prachtige locatie op een landgoed in Nuenen, waar de energie magisch is. Alsof ik een ‘bos van verwondering’ inliep.

Eenmaal in de retraiteruimte, voelde ik een enorm krachtig veld van liefde en bescherming, neergezet door Nadieh en haar spaceholder. Wauw, echt een firewall. Ook was de hele ruimte gevuld met lichtwezens, voorouders en natuurspirits. Ik voelde me meteen veilig, wat voor mij in groepen niet vanzelfsprekend is.

Een beschermend veld is een must om veilig te kunnen werken, uit je hoofd te gaan en je over te geven aan de healing. Zo´n beschermend veld lijkt vanzelfsprekend, maar daar is power en ervaring voor nodig. Ik heb in het verleden ook wel eens events gehad waar de bescherming minder sterk was. Dan kunnen er energieën bij je komen die je liever niet bij je wilt hebben.

De opbouw van de dag was prettig. Er was een goede balans tussen kennis delen, ontspannen en innerlijk reizen. Nadieh heeft zoveel waardevolle kennis en wijsheid over het sjamanisme, de kracht van de vrouw, de aarde, kruiden, oliën, rituelen, etc.

Inspirerend om naar te luisteren en die kennis weer in jezelf terug te vinden en opnieuw te activeren. Ik hou van haar manier van vertellen; bevlogen, krachtig en lekker down to earth. De oefening om elkaar in de ogen te kijken maakte veel los.

Dat was een mooie voorbereiding op de innerlijke trancereis naar de heksenwond. Iedereen ervaart deze reis op zijn eigen manier. Bij mij ging het diep. Ik ervaarde de trance journey als intens, emotioneel en diep helend. Flarden van eerdere incarnaties kwamen voorbij.

Omdat ik me veilig en beschermd voelde, durfde ik ze dit keer toe te laten. Ik ging terug naar mijn pijn, ging er doorheen en voelde aan het einde van de meditatie hoe verloren zielsdelen weer terug in mijn systeem kwamen.

Na een heerlijke vegan lunch gingen we naar buiten voor een vuurritueel. Vuur is magisch en transformerend. Helemaal als je daarbij uitspreekt wat je los wilt laten. De openheid en liefdevolle verbinding in de groep – alles mocht er zijn – waren prettig om te voelen.

Het was ook mooi om te zien dat we elkaar hielpen om onszelf te openen en te durven spreken. Angst om te zijn wie je bent, je ruimte in te nemen, jezelf uit te spreken en boos durven en mogen zijn, zijn voor velen nog actuele thema’s en sporen van de heksenwond uit lang vervlogen tijden.

Gelukkig is hier nu meer liefdevolle aandacht voor en zijn er goed begeleide evenementen als deze. Die je weer terugbrengen bij je vrouwelijke oerkracht en je laten herinneren dat we (allemaal) magisch zijn. De dag werd afgesloten met een waterritueel, waarin we ons eigen magische water maakte voor thuis met een eigen spell erbij. Love it!

Kortom, ik kijk terug op een dag waarin alles klopte, de energie (liefdevol, krachtig en beschermend), de groep (niet te groot), de inhoud van de dag en de locatie. Een aanrader als je de diepte in wilt gaan, een doorbraak wilt realiseren, meer wilt weten over sjamanisme en heksen- en natuurwijsheid en fijne mensen in een veilige setting wilt ontmoeten.

Het is ook zo helend om in een groep je verhaal te vertellen en naar elkaar te luisteren. Ik kom graag nog een keertje terug.