Review van Myrthe Oskamp Schreuder

Helemaal vanuit the Gambia, West Africa zocht ik een goede gedragsdeskundige. Hier zijn die niet te vinden maar via Facebook zag ik regelmatig posts van Van hakjes tot poepzakjes.

Omdat Nadiehs manier van werken erg aansluit op mijn visie besloot ik haar te contacten voor begeleiding voor mijn mastiff Boetie. Boetie heeft een verleden van ernstig trauma en verwaarlozing en was vaak erg onstuimig en onrustig.

Door Nadieh heb ik weer goed leren kijken en luisteren naar mijn hond. N skill die er een beetje op de achtergrond was geraakt bij de zorg voor fosters en rescues: je eigen honden redden zich wel

Boetie blijkt, net als ik snel overprikkeld en de ‘standaard’ wandelgewoontes, regelmaat en rust bleken hier wat anders te liggen. Hierdoor versterkten we snel elkaars onrust.

Maar na begeleiding van Nadieh kan ik nu bijvoorbeeld met een gerust gemoed een wandeling overslaan. Omdat daar dan een andere activiteit tegenover kan staan.

Met drie honden is het heerlijk om te zien dat wat ik van Nadieh voor Boetie ‘geleerd’ heb ook weer toepasbaar kan zijn op de rest van mijn roedel én advies voor andere rescues en herplaatsers.

Kijken naar de persoonlijkheid van de hond, je daaraan aan kunnen passen zonder gevoel van falen maar juist met een teamwork gevoel, dat is prachtig en daar ben ik Nadieh heel erg dankbaar voor