Review van Nicole Miedema

Aan te raden voor elke hondenbezitter! 8 weken geleden vond ik mijn droommatch in mijn hond Airin. Ze komt uit het buitenland en ik adopteerde haar via een stichting. Al vanaf dag 1 stond ik met open mond te kijken hoe goed ze het deed.

Mensen gaan vaak alleen naar een gedragstherapeut als er echt problemen ontstaan. Naar mijn mening kan elke hondeneigenaar gebaat zijn bij een consult, problemen of niet. Ik vind het ontzettend belangrijk mijn hond te leren begrijpen zodat zij zich helemaal kan ontplooien bij ons en ik aan haar behoeftes kan voldoen. We nemen onze honden mee naar cursussen zodat zij leren naar ons te luisteren, maar wij mensen kunnen ook heel veel leren in het luisteren naar de taal van onze honden. Dan werk je samen aan de communicatie als een team en kom je je dier ook tegemoet.

Wat ik fijn vind aan Van hakjes tot poepzakjes is dat de aanpak erg diervriendelijk is, vol respect, vertrouwen en geduld ga je aan de slag met je hond. Nadieh kan je leren signalen die je hond geeft te lezen en kijkt per situatie en per persoon/hond welke aanpak het beste zal werken. Ze is heel creatief en toont je verschillende tips en oefeningen om toe te passen. Ze heeft een sprankelende persoonlijkheid en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Duidelijk iemand met passie voor haar vak.

Als je nog twijfelt, doe het! Je leert er enorm veel van en kunt zo werken aan een harmonieuze band met je hond