Review van Sophie Kempkens

Onze Olaf begon lelijk te doen aan de riem, eerst alleen naar honden die alleen naar hem reageerde en daarna bijna naar elke hond.

Zelf hadden we op internet van alles opgezocht en advies gekregen. Uiteindelijk wisten we niet meer wat we wel en niet moesten doen en of we Olaf juist hielpen of het juist erger maakten. We wisten zelf ook niet wat de oorzaak was van het uitvallen. Olaf raakte gefrustreerd, wij raakte gefrustreerd en relax wandelen zat er niet meer in. Het was duidelijk dat we hulp nodig hadden van iemand die wist waar ze over sprak, die naar Olaf zijn omgeving kwam kijken en daarbij de juiste training voor kon bedenken.

Vervolgens zijn we via Instagram bij Nadieh uitgekomen. We volgde haar al een tijdje op Instagram en de manier van werken past bij de manier waarop wij onze Olaf willen begeleiden. Per toeval woonde ze gelukkig ook nog eens dichtbij ons.

We hebben veel informatie en uitleg gekregen. We hebben nog beter geleerd hoe we de taal van onze Olaf kunnen lezen. We dachten al best veel te weten, maar dat kon nog met genoeg aangevuld worden. We weten nu de oorzaak en hoe we het beste kunnen handelen om Olaf te helpen. We zijn nog niet klaar want het heeft natuurlijk tijd nodig en we gaan door met wat we hebben geleerd. Sterker nog, in overleg met Nadieh gaan we nog extra lessen inplannen.