Winter Solstice

De winterzonnewende, de langste nacht en kortste dag van het jaar, markeert het begin van de winter. Het wordt ook wel de terugkeer van het licht genoemd, want na de kortste dag begint de zon weer te schijnen en keert langzaam maar zeker ook de warmte terug.

Midzomernacht wordt al eeuwenlang gevierd door (natuur)volkeren over de hele wereld. In een wereld waarin mannelijke energie dominant is, viert midzomer de terugkeer van vrouwelijke energie; een ode aan de zachte krachten. Er komt een einde aan de tijd van de vurige en daadkrachtige energie en er komt meer ruimte voor verzachting en een tandje terugschakelen.

Het is een moment om te reflecteren op de afgelopen periode en om vooruit te kijken naar wat er komen gaat. Het zonnewende ritueel is een mooie manier om verbinding te maken met de natuur en om de overgangen in het leven te eren. Op krachtplaatsen in de natuur worden rituelen gehouden en mensen uit alle richtingen komen samen om de zon te zien opkomen na een nacht vol rituelen en magie.

Zonnewende Ritueel:

Een winterzonnewende ritueel kan je helpen te verbinden met deze kracht en je intenties te zetten voor het komende jaar.
Om te beginnen, kun je een altaar opzetten met kaarsen, kristallen en andere symbolen van licht en kracht.

Steek de kaarsen aan en concentreer je op het licht terwijl je je intenties formuleert. Dit kunnen persoonlijke doelen zijn die je wilt bereiken in het komende jaar, of wensen voor anderen om hun pad te verlichten.

Je kunt ook een meditatieve wandeling maken in de natuur, om je te verbinden met de kracht van de natuur en de cyclus van de seizoenen. Neem de tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar en op wat je hebt geleerd. Denk na over wat je wilt loslaten en wat je wilt meenemen naar het nieuwe jaar.

Eindig het ritueel door een offer te geven aan Moeder Aarde, zoals een handvol zaden of een beetje voedsel zonder suiker of kunststoffen. Bedank haar voor haar zegeningen en vraag om haar bescherming en begeleiding in het komende jaar.

Het belangrijkste is om dit ritueel met een open hart en een geest van dankbaarheid uit te voeren, zodat je je verbinding met het licht en de kracht van de winterzonnewende kunt versterken.

Blessed be, Nadieh

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs