Edelstenen voor je hond

Zelf zweer ik er al jaren bij, edelstenen. Door de jaren heen heb ik dan ook al een prachtige collectie aan edelstenen verzameld. Stenen voor aan een ketting, broekzak of voor in huis. Ik heb ze allemaal.

Toen ik jaren geleden met mijn hond Nova bij één van mijn favoriete stenen winkeltjes binnenliep, gaf de dame achter de kassa een steen mee voor Nova. Zelf had ik er nog niet bij stilgestaan dat edelstenen natuurlijk ook heilzaam zijn voor dieren.

Dieren zijn zelf veel gevoeliger voor de werking van edelstenen. Vanaf dat moment draagt Nova ook edelstenen. En ondertussen draagt mijn andere hond Sir James ze ook. Omdat honden zo gevoelig zijn voor de werking is het raadzaam om er maar één bij je hond om te doen. Tenzij iemand die met edelstenen werkt je anders adviseert. Maar ga zelf niet aan de slag met combineren als je hier niet bekend mee bent.

Soms kan het zijn dat als je hond voor het eerst een steen draagt bepaalde klachten eerst kunnen verergeren. Of dat de steen te intens is voor je hond waardoor de hond bijvoorbeeld onrustig kan worden, blaffen of ander gedrag laat zien, wat aangeeft dat de reactie intens is.

Doe dan de steen even af. En probeer het later of zelfs een paar dagen later nog eens. Het kan namelijk zijn dat de hond even moet wennen aan de steen. Zelf heb ik wel eens meegemaakt dat een steen niet goed matchte bij mijn honden. Dan viel de steen op één of andere manier ook altijd heel snel af of brak doormidden.

Edelsteen aan de halsband van Nova, Turquoise

Maar in veel gevallen reageren honden wel direct positief op edelstenen. Edelstenen kunnen ingezet worden bij onder andere:

⁃ Angsten
⁃ Fobieën
⁃ Doorbloeding
⁃ Lichamelijke klachten
⁃ Bescherming van de energie
⁃ Negatieve energie verwijderen
⁃ Zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

Let wel, edelstenen vervangen geen medische specialisten. Het kan een ondersteuning bieden en is nooit een vervanging voor medische zorg.

Nova en Sir James dragen beiden de steen labradoriet. De werking van deze steen is:

Het is een sterk beschermde steen. Hij beschermt tegen negatieve energie en negatieve invloeden uit de omgeving. Het beschermt de eigen aura. En tegen mensen of dieren die energie bij je hond wegnemen. De steen geeft kracht en doorzettingsvermogen en verminderd angst. Ook zorgt die voor meer zelfvertrouwen.

Labradoriet

Voor mijn honden is dit echt de fijnste steen. Welke steen bij jouw hond past hangt helemaal af van jouw hond. Er zijn ook edelstenen die niet geschikt zijn voor honden zorg daarom ook altijd dat je jezelf goed laat adviseren of dat je bestelt bij een winkel die stenen speciaal voor honden verkoopt.

Bij de hond van mijn moeder, Puck, hebben we het anders gedaan. Op advies van een expert hebben we bij haar twee vrij grote stenen omgedaan. Deze hebben we zelf ik een sjaaltje verwerkt dat ze dag en nacht draagt. Als ze de stenen niet draagt dan merk je dat ze onrustig wordt. Echt heel tof om te zien hoe mooi stenen kunnen werken en echt iets toevoegen aan het leven van je hond.

Reinigen van stenen en opladen. Ik reinig de stenen van Nova en Sir James met heilig hout of salie. Maar sandalwood werkt ook of vijf minuten onder de koude kraan houden met stromend water. Echter kunnen niet alle stenen tegen water. Je kan er ook voor kiezen om de steen in een ontlaad of oplaad edelstenen bakje te leggen.

Opladen doe ik het liefst onder de volle maan maar elke maanstand is goed. Je mag ze buiten leggen of als het regent in de vensterbank. Ook al is het bewolkt het werkt altijd. Maar de volle maan is wel echt het meest krachtigst. Zonlicht werkt ook maar vermijdt dan de zon in de middag. Dit kan te intens zijn voor stenen en sommige stenen kunnen niet goed in zonlicht.
Draagt je hond de steen dagelijks dan adviseer ik om de steen elke week te reinigen en op te laden.

Daarnaast heb ik in de kamer in elke hoek seleniet. Deze stenen beschermen tegen stralingen, zorgen voor bescherming, rust en balans en nog veel meer. Ik heb ook nog de gouden driehoek in huis. Dit is een bergkristal, rozenkwarts en amathist bij elkaar. Deze zorgen voor een optimale energiestroom.

Gouden-driehoek

In mijn webshop verkoop ik prachtige edelstenen voor honden, neem hier gerust eens een kijkje en laat je inspireren door al het moois.

Hondengedragsdeskundige Nadieh Cuijten, Van hakjes tot poepzakjes

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs