Zo kies je een edelsteen uit voor jou en je hond

Lieve vrouw, in dit artikel lees je zeer uitgebreid hoe je edelstenen in kan zetten voor jou en je hond, We maakte ook speciaal deze video voor jou: Edelstenen uitgelegd door Nadieh Cuijten.

Hoe kies je een edelsteen uit voor jou en je hond

Afstemmen op je hond vind ik een prachtige manier. We hebben allemaal het talent om ons open te stellen naar onze dieren en telepathisch contact met ze te leggen. Je neemt een kijkje bij de edelstenen in de webshop en je gaat eens voelen en aftasten welke beschrijving jij bij je hond of dier vindt passen en vervolgens schrijf je de stenen op die jou het meeste aanspreken. Dan ga je op een rustig en fijn plekje zitten en zorgt dat je ontspannen bent, je bekijkt je briefje met de edelstenen erop en dan visualiseer je dat er een koord van jouw hart naar dat van je dier loopt en terug. Je kan je een mooi groen licht voorstellen, groen is de kleur van het hart chakra, maar als jij een andere kleur ziet of voelt dan is dat ook helemaal goed, bijvoorbeeld met een witgouden koord en je maakt een hartconnectie met je dier.

Dan, als je een verbinding denkt te hebben dan pak je weer je lijstje en maakt direct een keuze, diep in jouw hart weet jij namelijk wat je dier nodig heeft en je mag vertrouwen op je intuïtie, mooie vrouw. Als jij je nu afvraagt; wat als ik de verbinding niet voel? Maak je geen zorgen, energie gaat altijd naar de plek waar jij je aandacht stuurt. Dus ook als je bewust liefdevolle energie van hart tot hart stuurt naar je dier. Als je het kan voorstellen dan lukt het je zeker. Het kan zijn dat je meerdere edelstenen kiest voor verschillende situaties. Je kan dan per dag of week even hetzelfde doen en weer afstemmen welke je hond nodig lijkt te hebben. Deze bied je dan aan aan je dier en over een tijdje voel je weer even in. Je kan, wanneer je de stenen thuis hebt ook je hond zelf laten kiezen door middel van self-selection. Je kan dan de door jou aangeschafte edelstenen op de grond uitstallen en je hond zelf een keuze laten maken. Sommige honden kiezen mega subtiel door alleen even te kijken, andere hond zullen er één met de bek oppakken of bijvoorbeeld ermee lijken te gaan spelen.

Het is heel normaal dat je hond een edelsteen wil onderzoeken, dit kunnen ze doen door te nibbelen of eraan te likken bijvoorbeeld. De meeste honden eten zo’n steen niet op, maar jij kent je hond het beste, denk je dat hij de steen in zal slikken dan kun je er het beste een zakje er omheen doen zodat het veilig is. Veel honden die ik ken pakken de stenen even in de bek, ze hebben natuurlijk geen handen en ontdekken daarom op deze manier vaak stenen. Ook op het zakje kunnen ze een beetje gaan nibbelen, hou het dat in de gaten. Ook hierbij geldt: jij kent je hond het beste en veiligheid staat voorop. Het kan zijn dat een hond een tijdje in de ene edelsteen geïnteresseerd is en dan na verloop van tijd een andere. Of in verschillende situaties behoefte heeft aan een andere steen.

Wanneer een hond een steen in de bek pakt moet je natuurlijk wel opletten dat het geen giftige steen is, dit staat dan bij stenen aangegeven en die zijn wat mij betreft niet geschikt voor dieren. Ook kan een steen uitgemeten worden met een Biotensor, dit is een handige tool en sommige holistische therapeuten werken hiermee. Zelf werk ik daar heel graag mee want het tapt in op de energie van je dier of van jou als mens. Een pendel kan hier ook erg geschikt voor zijn. Dan kan hij aangeven of iets wel of niet past bij jou of je hond. Zo weet je heel zeker of een steen aansluit ja of nee. Hier kan ik je bij helpen in een persoonlijk live consult. We gaan dan tot de kern uitzoeken wat je hond en jij nodig hebben en gaan dan in twee uur in diepe verbinding met jouw dier. Maar ik kan ook in een telepathisch online consult voor jouw hond en jouwzelf edelstenen uitzoeken of andere natuurlijke ondersteuning. Via tijd en ruimte kan ik verbinding maken en op maat adviseren.

Hoe gebruik je een edelsteen voor je dier

Je kan een edelsteen bij je hond omdoen, dan draagt hij hem dicht bij zich en dat kan een fijne uitwerking op hem hebben. Echter is het wel belangrijk om dagelijks bij je hond te checken of hij hem nog wel wil dragen. Wij hebben namelijk de keuze gemaakt om een steen om te doen en daar moet de hond het dan maar mee doen en dat vind ik niet gepast. Ikzelf doe altijd een consent testje bij mijn honden door de band waar ik de edelsteen aan vast heb gemaakt af te doen en dan weer aan te bieden. Buigen ze hun kopje mee zo van: ja, doe maar om, dan doe ik hem weer om. Draaien ze weg of lopen ze weg dan geeft mij dit informatie dat ze het niet willen en dat is altijd leidend. Hun lichaam betekent hun keus in edelstenen. Je kan een steen aan een halsbandje maken dat niet strak zit, je wil de keelchakra niet blokkeren door je hond dag en nacht een strak bandje om te laten hebben. Ik vergelijk het altijd met het dragen van een BH, als je thuis bent wil je dat ding meteen uit. Geen BH of een beugelloze variant is wel te doen, dus niets dat strak zit, ook niet om de nek van je hond.

Je kan een edelsteen ook aan het tuigje vastmaken, maar die moet je thuis echt wel afdoen! Voor sommige edelstenen is het prima om alleen tijdens het wandelen gedragen te worden. Kijk even wat fijn en prettig is voor jouw dier, dat is leidend. Ik ben geen voorstander van stenen die aan een sleutelhangerringetje zitten en bengelen aan de hals van je hond, dit kan heel irritant zijn vooral als het ook nog geluid maakt. Dus geen gebengel aan de hals van je dier. Als je hond eraan blijft krabben kan het een indicatie zijn dat de steen niet fijn is of dat je hond nog moet wennen aan de energie van de steen. Ik leg een nieuwe steen die gereinigd en opgeladen is altijd een paar dagen bij ze in de buurt in een zakje. Zo leren ze de energie van die steen kennen en kan ik ook zien of ze hem te veel vinden of niet prettig. Dit geeft ze ook de kans om energetisch op elkaar af te stemmen, je dier en de steen krijgen namelijk een band samen wanneer ze een match zijn. Hun energie, trilling, gaat op elkaar inwerken en elkaar ook herkennen. Voor ons mensen is dit natuurlijk hetzelfde.

Sommige van jullie herkennen dat misschien wel, je hebt een steen en die voelt gewoon zo fijn en hij is je heel dierbaar geworden. Dat is nou precies wat er gebeurt met een steen als jullie elkaar leren kennen, prachtig is dat. Als je dier dan aan de steen gewend is dan kun je hem om doen en kijk je hoe het gaat en wat je ziet gebeuren bij hem. In sommige gevallen kan een klacht zoals bijvoorbeeld angst even toenemen, dit kan zijn omdat je hond dan nog moet wennen of je hebt de steen niet gereinigd en er zit een onprettige energie aan voor je hond. Reinig je stenen regelmatig want ook een steen die zwaar belast wordt door zijn drager kan dan onprettig gaan voelen en zelf breken. Breken kan ook komen door een mismatch of omdat je een steen niet meer nodig hebt.

Zo deed ik mijn honden eens een zwarte toermalijn om en nog geen halve dag later waren ze al weg en kwijt, voor sommige honden is dit een super steen maar bij hen pakte het niet, toen ik er nieuwe om deed gebeurde weer hetzelfde. Ik dacht eerst dat het misschien aan de kwaliteit kon liggen, maar niets was minder waar. Toen ik ze voor hetzelfde doel labradoriet om deed gingen deze stenen maanden mee. Prachtig he, hoe dat werkt! Ik nam ooit eens een Bergkristal mee die ik gratis kreeg, eigenlijk wilde ik hem laten liggen want ik had ook al een groot stuk gekocht die dag. Die grote had een speciale opdracht van mij meegekregen en die kleine had ik toch maar mee gesnaaid met mijn hebberige klauwtje terwijl ik hem echt niet nodig had. Wat denk je? De dag erna was ik hem al kwijt, krijg je ervan. Je kent het wijze gezegde wel: Overdaad schaadt, haha. Weer een les rijker en een steen armer.

Bij je hond in de buurt neerleggen

Je kan een steen ook in de buurt van je hond leggen, door bijvoorbeeld een groot exemplaar in de ruimte te leggen waar je wil dat de steen in gaat werken op je dier. Zo heb jij er zelf ook profijt van. Hoe groter de steen hoe meer van de ruimte kan genieten van de steen. Wil je hond dan niet meer in de ruimte zijn dan kan het dus ook een mismatch zijn of de energie van de steen is te intens ineens. Een steen die bijvoorbeeld ook ter ondersteuning in wordt gezet bij het helen van trauma kan erg confronterend zijn in het begin. Misschien is je dier nog niet klaar om die pijnstukken aan te kijken of moet het iets meer geleidelijk aan gaan. Je kan de steen dan in een hoek plaatsen zodat je hond kan wennen en zelf de afstand kan bepalen. Of zelfs eerst in een ruimte ernaast. Ook hierbij geldt: reinig je stenen goed. Ook ken ik honden die zo blij worden van de stenen in huis dat ze erbij op tafel gaan liggen of ze steeds stelen en er mee weg lopen, maar ook gewoon lekker erbij in de buurt gaan liggen. Prachtig om te zien hoe honden op een fijne edelsteen reageren. Een andere fijne manier die heel effectief is, is een edelsteen in een zakje doen en onder het kussen van je hond leggen of in de mand. Je kan de steen er zo onder leggen of je plaatst hem in een zakje, dat laatste daar gaat mijn voorkeur naar uit. Je kan de steen ook bij je hond plaatsen, dat vinden ze vaak ook wel fijn. Ik krijg weleens berichtjes van mensen dat hun hond nog alleen maar op dat ene kussen wil liggen waar de steen ligt. Ook kreeg ik eens een berichtje van de mens naast Polly, ze had een bench die altijd openstond in de eetkamer. Polly vond de set die we voor haar uitgekozen hadden zo fijn dat ze niet meer uit de bench kwam waar ze lagen. En bedankt he, kreeg ik als appje, de hond komt er niet meer gezellig bij liggen want ze ligt weer op haar stenen in de bench.

Mee op reis nemen

Ook als je gaat reizen of ergens heen gaat kun je makkelijk een zakje meenemen waar een edelsteen in zit. Zo zijn er honden die de reis makkelijker maken of die zo meer ontspannen zijn in hun nieuwe omgeving. Ik neem altijd edelstenen mee op vakantie. Eén keer was ik zo boos dat ik mijn koffer te zwaar was en ik snapte er niets van, zoveel had ik helemaal niet bij me. Mijn toenmalig partner kwam naar boven omdat hij me zo hoorde mopperen en kwam me helpen. Hij tilde mijn koffer op en zei voor de grap; Wat heb je er ook in, bakstenen ofzo…. Dus we beginnen er alles uit te halen en hij verslikt zich van het lachen want er kwamen stuk voor stuk grote edelstenen uit. Hij kon niet geloven wat hij zag, deze keer was ik toch wel een beetje overdreven geweest vond hij. We moesten er samen hard om lachen en ik heb een keus gemaakt tussen de stenen zodat mijn koffer niet meer zoveel woog. Overigens zijn er superfijne reisformaatjes, maar ja, ik wilde weer ruwe joekels meenemen.

Edelsteenwater

Een andere manier is om edelsteenwater te maken voor jezelf en je honden. Let er dan wel bij op dat het stenen zijn die niet giftig zijn, zoek dit altijd van tevoren op lieve mensen want dit is belangrijk en jouw eigen verantwoordelijkheid. Zelf maak ik graag water van Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. De Gouden Driehoek heet deze combinatie en helpt je welzijn vergroten. De honden hier zijn dol op Bloedcarneool-water. Je kan stenen direct in het water plaatsen als ze hier dus ook geschikt voor zijn en anders kun je het indirect doen, je kan dan edelstenen om een glazen kan heen neerleggen en een tijdje zo laten liggen. Of je neemt een glazen buisje waar je edelstenen in doet en laat deze een tijdje in het water rusten. Als je ze direct in het water plaatst let dan op dat je hond de stenen niet wil eten, mijn honden laten ze altijd gewoon liggen en doen geen poging om ze eruit te halen. Als je een water tank hebt kun je ook nog edelstenen in je tank doen. Ik vind het heel fijn om een glazen kan te nemen, daar de edelstenen in te doen en dek hem dan af en plaatst die vervolgens in de volle maan.

Voor de zon opkomt haal ik de kan weer naar binnen en dan heb je maanwater met extra opgeladen edelstenen, een echt welzijns-elixer. Je kan er ook nog een intentie aan geven, je houdt de kan dan bewust vast en zegt hardop of in jezelf wat je wil dat dit water voor jouw lichaam en geest gaat doen of uiteraard dat van je dieren. Bijvoorbeeld zelfliefde of het helen van hartzeer, je kan dan een Rozenkwarts erin doen, de steen van de liefde. Deze resoneert bij je intentie en versterkt hem. Als de kan dan bijna leeg is voeg ik nog water toen aan het laatste beetje, het verse water neemt de energie weer over want water is een informatiedrager en zo heb ik nog een dag plezier van dit heilzame water voor mij en mijn dieren.

Over water gesproken, je kan Edelstenen ook aan je bad of voetenbadje toevoegen. Het water geleidt de energie prachtig en helpt jou met verschillende doeleindes, het ligt er aan welke steen je kiest en welke intentie je bij je bad zet.  Ik dompel me graag onder in een bad met Rozenkwarts voor zelfliefde, lekker met Himalaya zout en rozenolie. Of voor een goede nachtrust Amethist met lavendel en voor vreugde en energie Citrien met sinaasappel. *LET OP: Himalayazout is niet geschikt voor honden !!!!!!

En last but not least Je kan een spray maken met edelsteenwater en als een auraspray vernevelen zodat je energetisch veld het op kan nemen of voor de energie in een ruimte prettiger te maken. Ook een mega fijne tool om in te zetten bij manifesteren. Kies de stenen uit die bij jouw doelen passen en boem een krachtige spray met een heilzame werking.

Reinigen van de stenen

Het reinigen van je edelstenen is dus heel belangrijk zoals je hierboven al kon lezen. Wanneer je nieuwe edelstenen koopt is het belangrijk ze eerst te ontladen en dan op te laden. Voordat de stenen bij jou thuis zijn hebben al vele mensenhanden ze aangeraakt en zijn ze in aanraking gekomen met verschillende energieën. Dit wil je weer opschonen. Hier zijn verschillende manieren voor. Niet elke steen mag op dezelfde manier gereinigd worden. In mijn webshop zie je er precies bij elke steen staan hoe de steen die jij koopt gereinigd mag worden. Stenen hebben een verschillende hardheid, zo mag je een Rozenkwarts gewoon onder stromend water houden maar zal een Seleniet oplossen in water en weer andere stenen raken dof. Let dus altijd goed op bij de uitleg over een steen alvorens je hem gaat reinigen. Je kan op de volgende manieren je edelstenen ontladen:

In de aarde stoppen. Ik stop mijn edelstenen weleens in de grond om ze oude en overtollige energie kwijt te laten raken. Maar je kan ook wat zand in een schaaltje doen en daar je edelsteen in leggen, laat ze dan 24 uur tot drie dagen zitten. Je kan ze afspoelen onder de kraan met water voor een minuutje of vijf of je legt ze in een schaaltje met water voor 24 uur, zelf vind ik het dan fijn om er een paar druppels Crab Apple van Bach remedies in te doen of Florida water, dit helpt bij het ontladen.

In een schaaltje met bruine rijst. Gooi daarna de rijst wel weg want hij heeft alle negatieve energie opgenomen en is dus niet meer gezond om op te eten.  Je kan Heilig hout, Witte Salie en Sandelhout wierook gebruiken, deze steek je aan en je haalt de stenen door de rook. Ook kun je een bakje vullen met Hematiet stenen, hier leg je je de edelsteen dan op voor 24 uur en dan wordt hij ontladen. Zelf heb ik hier een fijne set voor, één met Hematiet om te ontladen en één met Bergkristal om op te laden. Superhandig en ik leg er de sieraden die ik gedragen heb die dag ook in. Auraspray is ook een handige manier, als je een reinigende spray hebt om je aura te reinigen dan kun je hier ook je edelstenen mee ontladen.

 Als laatste een stuk seleniet om je steen op te leggen om te ontladen en dan laadt hij ook meteen weer op. Opladen kun doen op een stuk Bergkristal, je legt je steen erop en hij doet zijn werk. Mijn favorietje is toch nog altijd om je stenen in de volle maan te leggen, de kracht van een volle maan is toch wel altijd zo bijzonder mooi, elke maan(d) maak ik daar dankbaar gebruik van en het is echt een momentje om even bewust met je stenen bezig te zijn. Ik dank ze ook altijd voor hun hulp voor ik ze in de maan leg. Hou er ook rekening mee dat je voor het opladen je stenen ook doet ontladen. De zon kan je ook gebruiken om op te laden, in de energie van de zon leg ik graag mijn Bergkristal, dit voelt altijd wel heel goed en krachtig voor mij. Niet alle stenen kunnen goed tegen de zon, Rozenkwarts bijvoorbeeld kan haar kleur verliezen. Ook Avonturijn, Amethist en Citrien kun je beter niet in het zonnetje leggen. Een andere manier om je stenen op te laden is door middel van Reiki, dit doe ik ook graag. Ik ben Reiki Master dus dit komt me daar goed bij van pas.

Liefs, Nadieh Cuijten, Holistisch hondengedragstherapeut, Dierentolk, energetisch healer en spiritual teacher voor vrouwen met een dier.

Dit artikel is eigendom van auteur en een onderdeel uit het boek: The Spiritual dog (mom), het is niet toegestaan en bij wet verboden dit artikel te kopiëren en te delen. De URL mag weg wel gedeeld worden met originele credidts van de auteur en deze website.

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs