Intuïtie

Een thema dat de afgelopen weken terug blijft komen bij verschillende cliënten, luister naar je intuïtie, je zat goed! Soms kan het zo verdraaide lastig zijn. Iedereen die advies weet te geven en mensen die het allemaal beter lijken te weten. De afgelopen periode komt dit weer vaak voorbij.

Cliënten die zeggen het eigenlijk al gevoeld te hebben, dat een situatie mis zou gaan lopen of dat iets gewoon niet werkt voor hun hond. Maar toch door andere mensen advies opgedrongen hebben gekregen waardoor ze bij hun eigen gevoel weg zijn gegaan. Ik begrijp het wel, sommige mensen kunnen zo overtuigend overkomen dat je overrompeld wordt of denkt dat ze het dan wel aan het juiste eind hebben.

Wat ik mijn cliënten altijd meegeef is het volgende. Stem af op je eigen gevoel, voelt iets niet goed kom dan op voor je hond en help hem. Het is jouw hond, jij bepaalt wat wel of niet gaat gebeuren. Ook al kun je soms een gevoel niet onderbouwen, luister erna. Zet alles op een rijtje, doe je onderzoek en vertrouw op jezelf.

Je voelt diep van binnen vaak wel of iets klopt of niet. Als je daarop durft te vertrouwen zal je intuïtie steeds sterker worden. Ongeacht wat een ander zegt! Wanneer je tegen je gevoel ingaat en het gaat uiteindelijk mis dan zitten jij en je hond met de gebakken peren. Dit houdt voor de meeste mensen in dat ze een mega schuldgevoel eraan over houden. Had ik maar zus, had ik maar zo….

Daarom wil ik ook iedereen aansporen om naar zijn onderbuikgevoel te luisteren. Als er een belletje gaat rinkelen, dan rinkelt er een belletje!! Vertrouwen op jezelf. Heb je daarna onderzoek gedaan en blijkt het toch zo te zijn dat iets zou helpen of werken dan kun je nog altijd besluiten of dit bij jullie past. Better safe than sorry.

Hondengedragsdeskundige Nadieh Cuijten, Van hakjes tot poepzakjes

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs