Volle maan, Vijf tips over hoe jij en je hond samen kunnen ontspannen als het volle maan is

Ik ben Nadieh Cuijten, hondengedragsdeskundige en oprichtster van Van Hakjes tot Poepzakjes. Met mijn bedrijf help ik begeleiders en honden die speciale begeleiding nodig hebben zodat ze samen weer van elkaar kunnen genieten. Zo zorg ik ervoor dat er weer harmonie ontstaat in de thuissituatie. Voordat ik mijn eigen bedrijf startte  werkte ik bij de Dierenbescherming. Om mij zo breed mogelijk te oriënteren in mijn vakgebied heb ik mij wetenschappelijk onderbouwd door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. Ik heb opleidingen gevolgd aan o.a. het Helicon, Pijn bij honden van Michelle Vrolijk en zelfbeheersing & zelfvertrouwen van N & N Dogtrainers. De welzijnsgerichte methode van Turid Rugaas is het fundament van mijn werkwijze. Andere grote namen in de hondenwereld van wie ik mocht leren zijn Amber Batson, Chirag Patel, Dr. Daniel Mils en Dr Jean Dodds. Dit jaar verschijnt mijn boek Van Hakjes tot Poepzakjes, waarin ik o.a moderne inzichten uit de gedragswetenschappen van de hond deel en ik neem de lezer mee in mijn holistische werk- en denkwijze. Mijn grote missie is om hondenwelzijn door heel Nederland te vergroten. Dit doe ik onder andere door een brug te slaan tusseneen reguliere en een complementaire kijk naar gedrag. Naar mijn inziens heb je zo the best of both worlds. Belangrijk voor mij is, dat het èèn het ander niet uitsluit.

Ik zou graag 5 tips delen die jou en je hond helpen om tijdens de volle maan te ontspannen

Vandaag ga ik een stukje meer de diepte in vanuit mijn holistische werkwijze. Ik geloof namelijk dat alles met elkaar verbonden is. Dat de volle maan een invloed op ons mensen heeft weten we allang. Maar wist je ook dat jouw trouwe maatje beïnvloed kan worden door de maan? Niet zo gek als je erover nadenkt want dieren staan vaak veel dichter bij de natuur. Net als dat de maan invloed heeft op eb en vloed, heeft de maan dus ook invloed op jou en je hond.

Net als mensen kunnen honden ook slechter slapen, onrustig worden, meer ongewenst gedrag laten zien of juist in zichzelf keren door de invloed van de maan. Ik deel tips die jou en je hond helpen ontspannen tijdens een volle maan Zo kun je samen optimaal genieten en de volle maan als een team trotseren. 

Deze volle maan is extra bijzonder het is namelijk een super bloedmaan en het is een maansverduistering. De volle maan is 26 mei 2021. Drie bijzondere punten dus, een bloedmaan, super vollemaan en een maansverduistering. Deze maan ga je wel voelen. De volle maan staat in het teken van Boogschutter.


Tip 1 etherische oliën

Geur heeft invloed op jou en jouw hond. Je kan er daarom voor kiezen om etherische oliën te branden tijdens volle maan. Je kan dan gaan voor een olie die je helpt bij jezelf te blijven en lekker te ontspannen. Niet alle geuren zijn geschikt voor honden.  Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Vetiver, dat werkt heel aardend, ook bij honden, of je kan maan voor Roos, ook heel aardend en liefdevol.

Tip 2 aura/room spray
Heb je last van zware energie tijdens de volle maan? Dan kan auraspray een goede oplossing zijn. Spray het over jezelf als je bij je hond in de buurt staat en negatieve- of zware energie zal van je lichaam of uit je huis worden verwijderd. Spray èèn of twee keer, niet meer.

Tip 3 edelstenen

Aardende edelstenen zoals bijvoorbeeld versteend hout kunnen jou en je hond met de voeten en pootjes op de grond houden. Edelstenen kunnen helpen om beter te aarden tijdens een volle maan. Leg een edelsteen in de ruimte waar jij en je hond verblijven, op een plekje dat goed voelt voor jou.

Tip 4 blotevoeten pad
Maak een wandeling op je blote voeten samen met je hond. Bijvoorbeeld door zand of over gras. Dit helpt jullie om samen in verbinding te komen en meer in het hier en nu te zij. Mocht je de mogelijkheid hebben en is het veilig, loop dan samen door stromend water. Dit kan heel erg goed helpen als de volle maan jullie bijvoorbeeld onrustig maakt.

Tip 5 veilige oase
Richt een fijn plekje in waar jij en je hond samen kunnen zitten. Zo kunnen jullie samen heerlijk cocoonen tijdens de volle maan. Jij met een kopje kruidenthee en een lekker stukje raw pure chocolade  ( helpt om te aarde ) en je hond met een lekkere kauwsnack. Kauwen werkt namelijk heel kalmerend voor je hond. Daarnaast maken jullie zo ook een extra dosis van het knuffelhormoon oxytocine aan. Luister vooral naar je gevoel en leg geen druk op jullie zelf. Geniet samen van een momentje samen.

Natuurlijk ben ik nu benieuwd naar jullie ervaringen met de volle maan, naar die van jullie zelf en naar die van jullie. Geniet van deze bijzondere maan.

Ben je geïnteresseerd in aura/roomspray’s check dan snel hier

Hondengrdragsdeskundige Nadieh Cuijten, Van hakjes tot poepzakjes

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op honden en hun mens. Door de stem voor honden te zijn en mijn kennis met jou te delen ga je jouw hond echt zien. Hierdoor ontstaat er een (nog) diepere verbinding tussen jullie.

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs