Jouw verhaal en reis is uniek

Er is een “ probleem “ en je wilt hiervan af. Het is een probleem dat meerdere mensen met hun hond lijken te hebben. Je zoekt een goede therapeut en je gaat aan de slag met het gedrag dat je graag anders zou willen zien. Je start vol goede moed…

Om je heen zie je mooie succesverhalen. Mensen die soepel door een training heen lijken te lopen en vooruitgang boeken. Jouw training loopt anders, minder vooruitgang en het lijkt niet te vlotten. Hoe balen is dat, je gaat misschien aan jezelf twijfelen of aan je hond. Waarom gaat het bij jou niet zoals bij de rest die je vooruitziet of hoort gaan.

Er kunnen verschillende reden zijn waarom een training of vooruitgang bij jou anders loopt. Maar één van de reden dat het bij jou anders loopt, is omdat jouw hond anders is. Elke hond is anders en elke situatie is anders. Het is onmogelijk om altijd bij iedereen hetzelfde resultaat te behalen. Kijk maar eens naar ons, de mens. We hebben zo allemaal iets dat bij ons beter gaat als bij een anders of andersom.

Vergelijk daarom jouw proces nooit met die van een ander. Het kan je ontmoedigen en met een bittere smaak achterlaten. Dat is niet eerlijk voor je hond en ook niet voor jou. Als de pup van jouw buren als zindelijk is met tien weken en die van jou met 20 weken niet, dan is er niet meteen iets mis met jouw pup. Kan de hond van iemand die je op Instagram volgt binnen een paar weken ontspannen wandelen en ben jij al een anderhalf jaar bezig en kom je nog niet in de buurt daarvan dan is dat niet meteen omdat je hond niet kan leren bijvoorbeeld.

Je hond leert anders, jullie combinatie mens en hond is anders, jullie omgeving is uniek net als het probleem waar je tegenaan loopt. Jullie verhaal is alleen jullie verhaal en dus bewandel je ook een eigen pad op een eigen tempo. Laat je niet ontmoedigen door wat er om je heen gebeurt. Kijk naar jullie vooruitgang en hou daar je focus op.

Wat een ander kan is voor jullie verhaal niet relevant.

Hondengedragsdeskundige Nadieh Cuijten

Hee, ik ben Nadieh

Het is mijn missie om mijn licht te schijnen op vrouwen en hun (spirituele)pad. Ik help jou je meest magische leven creëren. Be your own healer en herinner je weer hoe krachtig je daadwerkelijk bent. 

Rise sister Rise!!

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?
Meer blogs